Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g medisterdeig
150 g malt røket svinekjøtt eller mager bacon
3/4 dl brødrasp
1 dl mineralvann
salt
pepper
paprika
2 eggeplommer
1/2 dl fløte eller rømme
2 ss mild lake fra syltede rødbeter
2 ss smør eller margarin til pannen
Panering:
1 egg
1 ss brødrasp
1 ss reven ost
3 dl kraft til stekingen
Bløt brødraspet i litt av mineralvannet og la det svelle. Bland begge farsene og tilsett krydder, eggeplommer og fløte. Tilsett det bløtede brødrasp, og rødbetlake så farsen blir rosafarget. Spe med resten av mineralvannet om nødvendig. Farsen skal være fast.
Form en liten "skinke" av farsen og legg den i smurt ovnspanne. Pensle oversiden med pisket egg til panering og drys på en blanding av brødrasp og ost. Stek ved 180 C i 1 time eller til saften som siver ut, er klar. Spe litt om gangen med kraften. Øs av og til.
Server steken pent oppskåret på et rykende varmt fat.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat