Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g malt oksekjøtt
250 g malt svinekjøtt
2 egg
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts paprikapulver
1 knivsodd kajenne
1 bunt persille
2 skiver loff uten skorpe
2 dl fløte
1 dl vann
1 liten boks tomatpuré
margarin til steking
Rør det malte kjøttet sammen med egg, krydder, klippet persille og loff som er utbløtt i vann. Spe farsen med 2-3 ss fløte og la den hvile litt.
Hvis farsen virker for fast, kan den spes med litt vann. Men den må ikke bli for løs.
Form runde boller som stekes pent brune. Ta dem opp av pannen.
Kok pannen ut med vann, spe med fløte og tomatpuré, kok sausen opp og smak den til med salt og pepper.
Legg kjøttbollene tilbake i sausen og la dem koke noen minutter.
Server kjøttbollene med spaghetti, ris eller potetpuré til.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat