Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g bankebiff eller mørbrad
200 g svinekjøtt
1 løk
2 fedd hvitløk
2 stanger selleri
1 ss finhakket fersk oregano
1 liten kvast timian
salt
pepper
2 bokser tomater
4 dl rødvin
1 dl kjøttkraft eller buljong
200 g sopp
1 ss hvetemel
1 nellik
muskat
Skjær kjøttet i så små biter du kan. Finhakk løk, selleri og hvitløk. Hakk sopp. Stek grønnsakene i litt olje på middels varme til de er myke, ca 10 minutter.
Ha i kjøttet og skru opp varmen litt. Ha i krydder, sopp, urter, tomat og hvetemel. Hell over kraft og vin, og la alt koke under lokk ca 1 time.
Ta av lokket og la det koke 30 minutter til, så en del av fuktigheten fordamper og smaken blir fyldigere. Ikke kok den for hard, for da kan den bli tørr og svi seg.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat