• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Bresert tiur

Fugl / Storfugl

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 tiur eller 2 røy
250 g spekk
100 g smør
1 liter kraft
1/2 liter ferdig brun saus
3 dl rømme
salt
pepper

Marinade:
1 løk
1 gulrot
1 persillerot
3 nellikspiker
3 laurbærblad
1 flaske rødvin
1 liter vann

Bruksanvisning

Bind opp den ferdig flådde fuglen.

Vask og del grønnsakene til marinaden. Bland grønnsaker, vin, vann og krydder. La marinaden få et raskt oppkok. Avkjøl. Legg fuglen i en passende kjele. Slå over marinaden og la den marinere i 1 døgn på et kjølig sted. Hvis ikke marinaden dekker fuglen, så snu den en gang imellom. Ta fuglen ut av marinaden og tørk den godt.

Bind tynne spekkskiver rundt brystet på fuglen og brun den godt i stor stekepanne. Krydre med salt og pepper.

Legg fuglen i en kjele og slå over kraften. Legg på lokk og la kjelen få et oppkok før du setter den i stekeovn forvarmet til 180 C.

Breser i ca 1 1/2 time eller til fuglen er mør. Ta fuglen ut og hold den varm.

Sausen lager du ved å blande breseringskraften med ferdig brun saus og rømme. Kok til smak og konsistens er slik du ønsker det. Vil du ha en tykkere saus, kan du jevne med litt maisenna utrørt i fløte.

Skjær brystet i pene skiver, og lårene i stykker. Server med poteter og gode grønnsaker. Rørte tyttebær, rips eller rognebærgelé smaker godt til.

Fugl / Storfugl


Sum Oppskrifter 23 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert tiur

Frikadeller av tiur

Grillet storfugl

Grunnsaus til fuglevilt

Gryte med tiur

Innbakt tiur med grønt

Kokt tiur eller røye med suppe

Kokt tiur med løk og persillesaus

Kraft av rype og skogsfugl

Ovnsstekt fylt tiur

Ovnsstekt tiur med viltpeppersaus og sopptimbal

Ovnstekt tiur med tranebær og sopp

Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus

Stekt Røy

Stekt Tiur

Storfuglgryte

Storfuglsteik med fyll

Tiur på jegervis

Tiurpaté

Tiursodd

Tiursuppe

Tiursuppe med molter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen