• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Tiur på jegervis

Fugl / Storfugl

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 stor tiur, ca 4 kg
bacon
rosmarin
5-6 einerbær
svartpepper
salt
1 løk
2 gulrøtter
1/2 stangselleri
litt smør
olje
sukker
einerkvister
1 l vann
1/2 l rødvin

Saus:
1/2 l kraft
3 ss solbærgelé
50 g smør
2 dl rømme
3 ss maisenna
1/2 dl konjakk
3 ss rødvin

Bruksanvisning

Gni den flådde og rengjorte tiuren med pepper, rosmarin, litt sukker og olje. Pakk den tett i plastfolie og la den trekke ett døgn. Sett en einerbær i tiurens mage og bind opp fuglen med bomullsgarn.

Brun fuglen i ovnen. Brun rotgrønnsakene i en stekepanne. Legg tiuren opp på rotgrønnsakene i en ildfast form. Dekk hele tiuren med baconskiver. Kok opp rosmarin, pepper, einerbær, sukker og rødvin. Hell blandingen i formen med kjøttet og stek tiuren ca 4 timer ved 175 C. Øs ofte stekekraften over fuglen.

Lag sausen av kraften. Bland solbærgelé, smør, rømme og konjakk. Jevnes med blanding av rødvin og maisenna.

Fugl / Storfugl


Sum Oppskrifter 23 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert tiur

Frikadeller av tiur

Grillet storfugl

Grunnsaus til fuglevilt

Gryte med tiur

Innbakt tiur med grønt

Kokt tiur eller røye med suppe

Kokt tiur med løk og persillesaus

Kraft av rype og skogsfugl

Ovnsstekt fylt tiur

Ovnsstekt tiur med viltpeppersaus og sopptimbal

Ovnstekt tiur med tranebær og sopp

Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus

Stekt Røy

Stekt Tiur

Storfuglgryte

Storfuglsteik med fyll

Tiur på jegervis

Tiurpaté

Tiursodd

Tiursuppe

Tiursuppe med molter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen