• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Gryte med tiur

Fugl / Storfugl

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 tiur, ca 2 1/2 kg
3 ss margarin eller smør
1 ts salt
2 krm pepper
5 dl hønsebuljong
2 tomater
2 gulrøtter
1 liten purre
5 stenfrie svisker

Saus:
silt stekesjy
1 dl crème fraiche
2 dl fløte
2 ss konjakk
1-2 ss soya
3-4 ss solbærgelé
2 ss setersmør

Bruksanvisning

Klargjør og ta ut innmaten av fuglen. Skyll og tørk den. Del den i 6 biter.

Smelt fettet i en jerngryte. Brun stykkene rundt om. Salt og pepre. Tilsett buljongen.

Sel tomatene i båter. Skrell gulrøttene og skjær dem i biter. Skyll og strimle purren. Ha den i gryten sammen med sviskene. La alt ettersteke under lokk ca 1 time.

Når kjøttet er ferdig siles stekesjyen og helles over i en gryte. Tilsett crème fraiche, fløte, konjakk, soya, gelé og setersmør.

Skjær løs fuglekjøttet fra bena og del dem i passe store stykker. Ha dem i gryten. Gi gryten et hurtig oppkok og la den småkoke noen minutter.

Serveres med hasselbackpoteter og kokt broccoli.

Fugl / Storfugl


Sum Oppskrifter 23 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert tiur

Frikadeller av tiur

Grillet storfugl

Grunnsaus til fuglevilt

Gryte med tiur

Innbakt tiur med grønt

Kokt tiur eller røye med suppe

Kokt tiur med løk og persillesaus

Kraft av rype og skogsfugl

Ovnsstekt fylt tiur

Ovnsstekt tiur med viltpeppersaus og sopptimbal

Ovnstekt tiur med tranebær og sopp

Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus

Stekt Røy

Stekt Tiur

Storfuglgryte

Storfuglsteik med fyll

Tiur på jegervis

Tiurpaté

Tiursodd

Tiursuppe

Tiursuppe med molter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen