• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus

Fugl / Storfugl

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 brystfileter fra en ung tiur
50 g smør
1 ts knust, tørket rosmarin eller to kvister finhakket frisk
litt presset, frisk appelsin
salt
pepper

Blåbærsaus:
1 l fuglekraft
1 dl presset appelsin
2 dl knust blåbær
2 ss brunt sukker
1 ss maisenna
100 g meierismør

Bruksanvisning

Start med å løsne brystfiletene fra skroget på en flådd tiur. Kok fuglekraft på skroget og ta vare på lårene til andre retter.

Bind brystfiletene opp med bomullshyssing, slik at de får en pen fasong. Gni dem inn med appelsinsaft, rosmarin, salt og pepper og brun dem pent brune i en stekepanne.

Legg filetene til side mens du forvarmer ovnen til 180 C.

Kok ut stekepannen med resten av appelsinsaften, og ha dette i en kjele sammen med sukkeret. Tilsett fuglekraften. Kok inn til det halve.

Mens dette koker, steker du brystfiletene til en kjernetemperatur på 60 C, ca 20 minutter.

La brystfiletene hvile mens du lager ferdig sausen:

Tilsett de knuste blåbærene og kok alt i 5 minutter.

Sil vekk blåbærrester og jevn sausen med litt maisenna utrørt i kaldt vann. Pisk inn det kalde smøret, som er delt i terninger.

Skjær brystfiletene i pene skiver og server umiddelbart sammen med broccoli og mandelpoteter.

Fugl / Storfugl


Sum Oppskrifter 23 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert tiur

Frikadeller av tiur

Grillet storfugl

Grunnsaus til fuglevilt

Gryte med tiur

Innbakt tiur med grønt

Kokt tiur eller røye med suppe

Kokt tiur med løk og persillesaus

Kraft av rype og skogsfugl

Ovnsstekt fylt tiur

Ovnsstekt tiur med viltpeppersaus og sopptimbal

Ovnstekt tiur med tranebær og sopp

Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus

Stekt Røy

Stekt Tiur

Storfuglgryte

Storfuglsteik med fyll

Tiur på jegervis

Tiurpaté

Tiursodd

Tiursuppe

Tiursuppe med molter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen