• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Ovnsstekt tiur med viltpeppersaus og sopptimbal

Fugl / Storfugl

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 tiur eller 2 røy
tynne skiver av spekk
salt
pepper
2 små kvaster av timian
2 dl vann eller kraft
smør til bruning

Saus:
en skive bacon
2 sjalottløk
2 ts svart, knust pepper
1 ss smør
1/4 dl hvitvinseddik
1/2 liter ferdig viltsaus
1 1/2 dl kremfløte
3 ss ripsgelé
stekesjy

Sopptimbal:
150 g sopp
2 sjalottløk
2 ss smør
1 ss hvetemel
2 dl kremfløte
3 egg
salt
pepper
muskat

Bruksanvisning

Ribb fuglen forsiktig slik at brystskinnet forblir helt. Rens den videre på vanlig måte. Løft skinnet forsiktig fra brystfiletene og legg under tynne skiver av spekk, sammen med timian. Bind opp fuglen. Krydre med salt og pepper, og brun det pent på alle kanter.

Ha litt vann eller kraft i en ovnspanne og stek den i ovn på 180 C i 30 minutter. Mens fuglen steker, forbereder du saus og sopptimbal. Start med sausen:

Kutt bacon i terninger, og finhakk løken. Knus hel, svart pepper i en morter. Fres løk, bacon og pepper i smør i en kjele. Tilsett hvitvinseddik og tøm over viltsausen. La sausen koke i 5 minutter før du tilsetter fløte, ripsgelé og stekesjy fra orrfuglen. Sil sausen før servering.

Finhakk sopp og løk til timbalen, og fres i smør. Rør inn hvetemel og tilsett kremfløte. Kok alt til en tykk masse. Smak til med salt, pepper og litt muskat. Rr inn eggene og fyll massen i smurte kaffekopper, eller timbalformer hvis du har det.

Stek timbalene i vannbad i ovnen i ca 30 minutter ved 160 C.

Når fuglen er ferdig stekt lar du den hvile i 15 minutter. Skjær fra lår og brystkjøtt. Del lårene i to og brystkjøtte i pene skiver.

Ta timbalene forsiktig ut av formene og anrett dem sammen med fuglekjøttet. Slå litt av sausen over kjøttet før servering.

Server med kokte poteter, rørte tyttebær og kokte gulrøtter og broccoli.

Fugl / Storfugl


Sum Oppskrifter 23 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert tiur

Frikadeller av tiur

Grillet storfugl

Grunnsaus til fuglevilt

Gryte med tiur

Innbakt tiur med grønt

Kokt tiur eller røye med suppe

Kokt tiur med løk og persillesaus

Kraft av rype og skogsfugl

Ovnsstekt fylt tiur

Ovnsstekt tiur med viltpeppersaus og sopptimbal

Ovnstekt tiur med tranebær og sopp

Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus

Stekt Røy

Stekt Tiur

Storfuglgryte

Storfuglsteik med fyll

Tiur på jegervis

Tiurpaté

Tiursodd

Tiursuppe

Tiursuppe med molter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen