• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Tiursodd

Fugl / Storfugl

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

120 g helgryn (byggryn)
200 g tørre gule erter
150 g saltet flesk
1/2 saltet utvannet tiur eller 4-5 lår
200 g gulrøtter
200 g kålrot
150 g sellerirot
300 g poteter
1 purre
1/2 løk
1/2 ts tørket timian
2 liter kraft eller vann og buljongpulver
salt

Bruksanvisning

Legg erter og gryn i vann dagen før du skal koke sodden.

Legg fugl, flesk og erter i en rommelig kjele og slå over vann eller kraft. Kok forsiktig i ca 1 time.

Mens dette koker, renser du poteter og grønnsaker og kutter dem i pene terninger.

Ta ut flesket av fuglen, og avkjøl såpass at du kan skjære disse i jevne biter.

Ha alle ingrediensene, minus purren, tilbake i kraften. Kok til alt er mørt.

Ha i finsnittet purre og en hakket persillekvast rett før servering.

Synes du sodden blir for tykk, kan du trøste deg med at det er slik den skal være.

Server med fersk, grovbrød eller flatbrød og smør.

Fugl / Storfugl


Sum Oppskrifter 23 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert tiur

Frikadeller av tiur

Grillet storfugl

Grunnsaus til fuglevilt

Gryte med tiur

Innbakt tiur med grønt

Kokt tiur eller røye med suppe

Kokt tiur med løk og persillesaus

Kraft av rype og skogsfugl

Ovnsstekt fylt tiur

Ovnsstekt tiur med viltpeppersaus og sopptimbal

Ovnstekt tiur med tranebær og sopp

Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus

Stekt Røy

Stekt Tiur

Storfuglgryte

Storfuglsteik med fyll

Tiur på jegervis

Tiurpaté

Tiursodd

Tiursuppe

Tiursuppe med molter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen