• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Stekt Røy

Fugl / Storfugl

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 røy (ca 1 1/2 kg)
salt
pepper
75 g spekk i tynne skiver
2-3 ss smør
3-4 dl buljong eller vann

saus
3-4 dl stekesjy eller buljong
2-3 dl kremfløte
3 ss hvetemel
skrapet fuglelever
ripsgelé

Bruksanvisning

Rens fuglen. Skyll den godt, tørk den og gni den inn med krydder. Bind fuglen opp og dekk den med spekkskiver.

Brun smøret i en gryte og legg fuglen i med brystet ned. Brun den på alle sider. Spe med kokende væske og la fuglen steke med brystet opp under lokk på svak varme på plate eller ovn i 2-3 timer på 175 C, med eller uten lokk. Øs og spe under stekingen.

Ta opp fuglen.

Skum og sil sjyen. Spe med buljong om nødvendig. Jevn sausen og tilsett eventuelt skrapet lever. La sausen koke 5-10 minutter og smak til med ripsgelé.

Skjær fuglen opp.

Serveres med saus, kokte poteter, stekt eller fløtestuet sopp og en salat (f.eks. Waldorfsalat).

Fugl / Storfugl


Sum Oppskrifter 23 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert tiur

Frikadeller av tiur

Grillet storfugl

Grunnsaus til fuglevilt

Gryte med tiur

Innbakt tiur med grønt

Kokt tiur eller røye med suppe

Kokt tiur med løk og persillesaus

Kraft av rype og skogsfugl

Ovnsstekt fylt tiur

Ovnsstekt tiur med viltpeppersaus og sopptimbal

Ovnstekt tiur med tranebær og sopp

Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus

Stekt Røy

Stekt Tiur

Storfuglgryte

Storfuglsteik med fyll

Tiur på jegervis

Tiurpaté

Tiursodd

Tiursuppe

Tiursuppe med molter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen