• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Ovnsstekt fylt tiur

Fugl / Storfugl

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 tiur eller røy, ca 1 1/2 kg
1 1/2 ss smør eller margarin
1 ts salt
2 krm pepper

Fyll:
6 skiver loff uten skorper
1 1/2 dl kremfløte
3 ss tyttebærsyltetøy
1 ts salt
10 knuste einerbær
1 ts timian
2 krm pepper

Steking:
50 g smør eller margarin
2 dl fløte

Saus:
fløtesjy
2 ss hvetemel
1/2 dl vann
2 ss madeira
salt
pepper

Bruksanvisning

Klargjør fuglen og ta ut innmaten. Dra ut senene av lårene. Skyll og tørk fuglen.

Smuldre loffen i en bolle. Hell på fløten og la det svelle. Bland i tyttebærsyltetøy, salt og krydder. Fyll fuglen med loffblandingen og sy den sammen med en bomullstråd.

Smelt smøret i en ildfast form eller en liten langpanne. Legg fuglen i formen med brystet opp og pensle den over det hele med smøret. Brun fuglen i ovnen ved 175 C i ca 20 minutter, og øs av og til med fløtesjyen.

Ta ut fuglen og hold den varm under aluminiumsfolie.

Sil fløtesjyen til sausen og kok ut formen med litt vann og ha det i sjyen. Rør ut hvetemelet med kalldt vann og ha jevningen i sjyen. Smak til med madeira, salt og pepper om det trengs.

Skjær opp fuglen og server den med sausen, råstekte poteter, gelé og rosenkål.

Fugl / Storfugl


Sum Oppskrifter 23 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert tiur

Frikadeller av tiur

Grillet storfugl

Grunnsaus til fuglevilt

Gryte med tiur

Innbakt tiur med grønt

Kokt tiur eller røye med suppe

Kokt tiur med løk og persillesaus

Kraft av rype og skogsfugl

Ovnsstekt fylt tiur

Ovnsstekt tiur med viltpeppersaus og sopptimbal

Ovnstekt tiur med tranebær og sopp

Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus

Stekt Røy

Stekt Tiur

Storfuglgryte

Storfuglsteik med fyll

Tiur på jegervis

Tiurpaté

Tiursodd

Tiursuppe

Tiursuppe med molter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen