• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Innbakt tiur med grønt

Fugl / Storfugl

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 tiur, 2 1/2-3 kg

Fyll:
50 g geitost
1 ts salt
2 krm pepper

Steking:
2 ss smør eller margarin

Innbaking:
4 butterdeigplater

Pensling:
1 egg

Grønnsakragu:
1 kålrot
4-5 poteter
1-2 gulrøtter
1 liten purre
1 squash
1 rød paprika
1-2 ss olje
1/2 ts timian
1 krm pepper
1 ts salt
1/2-1 dl soya

Saus:
3 dl buljong, kokt på vingene og skroget
1 1/2 dl fløte
1 ss hvetemel
salt
pepper
1 ts soya

Bruksanvisning

Klargjør fuglen og ta ut innmaten. Dra ut senene i lårbena. Skyll og tørk den.

Skjær ut brystkjøttet til to skinnfrie stykker. Lag et langsgående snitt i hvert stykke. Fyll geitosten i snittene og ha på salt og pepper. Skjær løs lårene. Kok vingene og skroget med litt vann til kraft.

Varm opp matfettet i en stekepanne og brun bryststykkene på hver side.

Tin butterdeigplaten og kjevle ut 2 av dem til de er 20 x 26 cm. Legg dem på en stekeplate, kledt med bakepapir. Legg tiurbrystene på og pensle kanten med sammenvispet egg.

Kjevle ut de 2 gjenstående platene til samme størrelse som de foregående. Legg dem som lokk på bryststykkene. Trykk til kantene og skjær bort overflødig deig. Pensle med egg. Stek stykkene nederst i ovnen ved 200 C i ca 15 minutter. Senk varmen til 125 C og stek ytterligere i ca 20 minutter.

Skrell kålrot, poteter og gulrøtter. Skjær dem i terninger. Skyll purre, squash og paprika. Ta kjernene ut av paprikaen, skjær den og squashen i terninger. Strimle purren. Fres kålrot, gulrot og poteter i oljen i en stor stekepanne en liten stund. Tilsett de øvrige grønnsakene og stek ytterligere til alle ingrediensene er myke, men fremdeles spenstige. Krydre med timian, salt og pepper og eventuelt soya.

Bland buljongen og fløten i en kjele. Jevn sausen med melet utrørt i litt vann. Smak eventuelt til med salt og pepper, tilsett soya.

Server tiuren med grønnsakraguen, sausen og gjerne syltede kantareller.

Fugl / Storfugl


Sum Oppskrifter 23 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert tiur

Frikadeller av tiur

Grillet storfugl

Grunnsaus til fuglevilt

Gryte med tiur

Innbakt tiur med grønt

Kokt tiur eller røye med suppe

Kokt tiur med løk og persillesaus

Kraft av rype og skogsfugl

Ovnsstekt fylt tiur

Ovnsstekt tiur med viltpeppersaus og sopptimbal

Ovnstekt tiur med tranebær og sopp

Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus

Stekt Røy

Stekt Tiur

Storfuglgryte

Storfuglsteik med fyll

Tiur på jegervis

Tiurpaté

Tiursodd

Tiursuppe

Tiursuppe med molter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen