• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Ovnstekt tiur med tranebær og sopp

Fugl / Storfugl

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2,5 kg tiur
2 ts salt
1 krm pepper
2 tynne skiver spekk
2 ss smør eller margarin
1/2 løk
1 liten gulrot
1 bit sellerirot
2 stilker persille
1 ss hvetemel
5 dl hønsebuljong
sopp

Saus:
4 dl innkokt sjy
2 dl kremfløte
1 dl tranebær (dypfryste)
salt
pepper

Bruksanvisning

Tin fuglen i kjøleskap. Vask og tørk den. Dryss salt og pepper inni.

Legg spekkskivene tvers over brystet. Fest dem og bind opp fuglen.

Varm en gryte med litt smør eller margarin i stekeovnen ved 250 C. Legg fuglen i med den ene brystsiden ned når fettet har fått lys brunfarge. Stek den i 8-10 minutter. Pass den nøye. Snu fuglen og stek den andre brystsiden. Fargen skal være lyst brun.

Senk ovnsvarmen til 200 C. Legg i rensede, oppskårne grønnsaker og persillestilker uten blad. Stek fuglen videre til den er ferdig i ca 1 time. Stikk i brystkjøttet. Det skal være svakt rosafarget, lårene skal være gjennomstekte. Ta spekkskivene bort når det er 10 minutter igjen av steketiden.

Ta gryten ut og ta fuglen opp. Dekk den og la den hvile i 15 minutter.

Sett gryten på kokeplaten. Kok opp sjyrestene og dryss hvetemelet over. Bland godt. Spe med buljong. La sausen koke i ca 5 minutter.

Sil sausen, mål den opp og hell den i en kjele. Tilsett fløte og lett knuste tranebær. Kok sausen inn til den er passe tykk. Smak foriktig til med salt og pepper.

Skjær fuglen opp og legg kjøttet tilbake på skroget, eller legg skivene rett på varmt serveringsfat. Pynt med varme tranebær, stekte kantareller, traktkantareller eller en annen skogssopp. Server kokte poteter, mandelpoteter eller potetkroketter og erter til. Server sausen i sausekopp ved siden av.

Fugl / Storfugl


Sum Oppskrifter 23 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert tiur

Frikadeller av tiur

Grillet storfugl

Grunnsaus til fuglevilt

Gryte med tiur

Innbakt tiur med grønt

Kokt tiur eller røye med suppe

Kokt tiur med løk og persillesaus

Kraft av rype og skogsfugl

Ovnsstekt fylt tiur

Ovnsstekt tiur med viltpeppersaus og sopptimbal

Ovnstekt tiur med tranebær og sopp

Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus

Stekt Røy

Stekt Tiur

Storfuglgryte

Storfuglsteik med fyll

Tiur på jegervis

Tiurpaté

Tiursodd

Tiursuppe

Tiursuppe med molter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen