• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kokt tiur eller røye med suppe

Fugl / Storfugl

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 tiur eller røy med innmat, ca 4 kh
1 kg lettsaltet flesk, i et stykke
vann
salt
1 suppekvast
hel sort pepper
250 g gulrøtter, i biter
250 g sellerirot, i biter

Suppe:
120 g margarin
120 g hvetemel
3 l kraft av fugl og rotgrønnsaker
1 dl kremfløte
1 ss eddik
1 ss sukker

Bruksanvisning

Bruk en tiur eller røy som ikke er helt ung. Vask fuglen og innmaten (unntatt leveren, som ikke skal brukes i denne oppskriften) før den legges sammen med flesket i kokende, usaltet vann. Kok opp og skum godt. Tilsett suppekvasten, pepper og rotgrønnsakene. Ta opp rotgrønnsakene, innmat, flesk og fugl etter hvert som det blir kokt. Selve fuglen tar ca 90-100 minutter.

Skjær ut brystene på fuglen, og skjær dem i skiver.

Anrett fuglen med flesk på en rissokkel, om ønskes på et serveringsfat. Kokte poteter og smørdampede grønnsaker serveres til.

Lag fuglesuppen av jevning og all kraften fra rettens ulike ingredienser. Hakk innmaten og tilsett. Smak den til med fløte.

Til garnityr brukes kokte eplebåter og kokte svisker. Suppen serveres samtidig med fuglen.

Fugl / Storfugl


Sum Oppskrifter 23 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert tiur

Frikadeller av tiur

Grillet storfugl

Grunnsaus til fuglevilt

Gryte med tiur

Innbakt tiur med grønt

Kokt tiur eller røye med suppe

Kokt tiur med løk og persillesaus

Kraft av rype og skogsfugl

Ovnsstekt fylt tiur

Ovnsstekt tiur med viltpeppersaus og sopptimbal

Ovnstekt tiur med tranebær og sopp

Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus

Stekt Røy

Stekt Tiur

Storfuglgryte

Storfuglsteik med fyll

Tiur på jegervis

Tiurpaté

Tiursodd

Tiursuppe

Tiursuppe med molter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen