• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kokt tiur med løk og persillesaus

Fugl / Storfugl

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 tiur eller 2 røy
vann eller kraft
250 g gulrøtter
250 g kålrot
150 g persillerot
1 purre
1 persillekvast
2 laurbærblad
3 nellikspiker
10 pepperkorn
1 kvast timian
salt

Saus:
60 g smør
60 g hvetemel
1 liter kraft
1/2 finhakket løk
rikelig med hakket persille

Bruksanvisning

Legg flådd og vasket fugl i en romslig kjele. Fyll over med vann til alt er godt dekket. Kok opp og skum godt av. Tilsett krydderiene og kok ca 1 1/2 time.

Ta fuglen opp og sil kraften. Rens og vask røttene og kutt dem i litt store biter. Ha fugl og grønnsaker tilbake i kraften og kok til alt er mørt.

Sil av kraften igjen hold grønnsakene varme mens du lager sausen. Avkjøl fuglen såpass at du kan plukke den fri for bein.

Lag sausen. Kok inn kraften slik at den får en kraftig smak.

Smelt smøret i en gryte og fres løken til den blir blank. Rør inn hvetemelet og spe med varm kraft. Kok sausen i 15 minutter. Tilsett rikelig med hakket persille. Ha fuglekjøttet i sausen slik at det blir varmt. Smak til med salt og hvit pepper.

Server med varme rotgrønnsaker og kokte poteter.

Fugl / Storfugl


Sum Oppskrifter 23 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert tiur

Frikadeller av tiur

Grillet storfugl

Grunnsaus til fuglevilt

Gryte med tiur

Innbakt tiur med grønt

Kokt tiur eller røye med suppe

Kokt tiur med løk og persillesaus

Kraft av rype og skogsfugl

Ovnsstekt fylt tiur

Ovnsstekt tiur med viltpeppersaus og sopptimbal

Ovnstekt tiur med tranebær og sopp

Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus

Stekt Røy

Stekt Tiur

Storfuglgryte

Storfuglsteik med fyll

Tiur på jegervis

Tiurpaté

Tiursodd

Tiursuppe

Tiursuppe med molter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen