• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Bouillabaisse

Internasjonale / Frankrike

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 løk
2 purrer
1 hvitløk
1 fennikel
3-4 tomater
4 store poteter
1 liten ts finhakket appelsinskall
2 laurbærblad
noen kvister frisk timian
0,2 g safran
1 1/2 dl olivenolje
2 l fiskekraft
2 ts salt (hvis kraften er usaltet)
1 ts nykvernet pepper
2 kg fisk, skjell og skalldyr av forskjellig slag

Bruksanvisning

Vask og rens fisken, gjør den klar for suppen, men legg den i mellomtiden i kjøleskap, gjerne med litt saltdryss. Kok fiskekraft av avskjæret. Kok den inn til ønsket kvantum, pluss eventuelt på med fiskebuljong og/eller hvitvin.

Skjær purre, løk og hvitløk smått. Varm opp olje i suppekjelen og la dette frese seg blankt. Flå tomatene og skjær dem smått, skjær fennikelen i tynne skiver, skrell og skjær potetene i skiver, hakk appelsinskallet fint. Ha alt i gryten sammen med laurbærblad og hakket timian. Kok opp og skum.

Knus safranen og ha den i en liten bolle, hell litt varm suppekraft over og la det stå litt før du har det i suppekjelen. La suppen putre 20 minutter.

Ha fiskestykkene, eventuelt hele fisker og la syde videre. Gryten behøver ikke koke, men suppen skal være glovarm ved servering.

Server med brød til.

Internasjonale / Frankrike


Sum Oppskrifter 73 funnet


Det franske kjøkken

Anchoïade

And med glaserte neper (Canard Aux Navets Du Pardailhan)

Andebryst med hvitløksaus (Margrets Grillés Sause Aillade)

Baskisk eggerøre (Piperade basquaise)

Bitter appelsinvin (Vin D´Oranges Améres)

Blåskjell i vin- og fløtesaus (Mouclade)

Bouillabaisse

Cassoulet fra Castelnaudary

Fougasse med appelsinsmak (Fougasse Sucrée)

Fransk grønnsaksuppe

Fransk løksuppe

Fransk ostesuppe

Fransk potetsuppe

Fransk toast med banan og lønnesirup

Fransk toast med kanel og bacon

Fylt and i gelé (Dodine de canard à l´orange)

Gjedde i fløtesaus (Brochet De L´ll À La Créme)

Gratinert løksuppe (Soupe à l´oignon au gratin)

Gratinerte østers (Huîtres gratinées)

Gresskarsuppe som i Provence (Soupe de Potiron)

Grillet gås med eplemos og valnøtter

Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré

Grillspyd med østers (Huîtres en Brochettes)

Grønnsaksuppe (Soupe De Légumes)

Hane i vin (Coq au vin)

Hane i vin (Coq au vin)

Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)

Helgrillet and med artisjokk og oliven

Hønsegryte fra Toulouse (Poule au pot à la Toulousaine)

Kalvebrissel med trøfler (Ris de veau aux truffes)

Kalvelever i tomatsaus med kapers (Foie veau aux câpres)

Kamskjell med hvitløk og konjakk (Coquilles St. Jacques à la Provencale)

Knuste oliven (Olives Cassées)

Kreps i champagne (Écrevisses au Champagne)

Kreps som i Limousin (Limousine D´Écrevisses)

Kylling fra Manesa

Lammegryte med hvite bønner (Haricots d`agneau)

Lammestek à la provencale (Gigot à la provencale)

Lasagne med grønnsaker (Lasagne aux Légumes)

Løkpai (Tarte à oignon)

Marinert makrell (Maquereaux Marinés)

Marseille-biff i gryte (Boeuf en daube à la marseillaise)

Oksegryte (Daube de boeuf)

Ovnstekt makrell (Maquereaux au four)

Parisisk løksuppe

Pistou

Pocherte egg i rødvinsaus ( Oeufs en meurette )

Potet- og purresuppe som i Provence (Soupe aux poireaux et aux pommes de terre)

Provencalsk galette (Galette des rois Provencale)

Provencalsk løkpai (Pissaladiere)

Provencalsk urtemarinade

Påskesalat (Salade Pascale)

Rapphøns à la normande (Perdreaux à la normende)

Ratatouille

Ravigotte-smør

Roquefortpai (Tarte au Roquefort)

Rød mulle fra Nice (Rougets a la Nicoise)

Salade Nicoise

Salade Pactole

Sjampinjonger med fersk geitost (Champignons Farcis)

Sjømannskonens blåskjellsuppe (Moules à la marinière)

Sjømannsål (Matelote d`anguille)

Smilende egg med krydderurter (Oeufs mollets fines herbes)

Småsild i hvitvin (Anchois Au Txakoli)

Snegler à la bourguignonne (Escargots à la bourguignonne)

Søt appelsinvin (Vin D´Oranges)

Tapenade

Terte fra Collioure

Torsk med purre (Morue aux Poireaux)

Valnøttvin (Vin De Noix)

Villsvingryte med oliven (Daube de Sanglier aux Olives)

Ørret som i Provence

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen