• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hane i vin (Coq au vin)

Internasjonale / Frankrike

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 ung hane eller høne, ca 2 kg
salt
nykvernet pepper
6 ss hvetemel
bouquet garni (urtekvast): 1 laubærblad, 1 timiankvis, 1 stilk rosmarin, 8 persillekvister
1 stor skive bacon (100 g)
24 små friske sopp
1 ss vegetabilsk olje
50 g smør
24 små sylteløk, skrelt
2 ss cognac
7,5 dl rød burgunder (f.eks. chambertin)
3 hvitløksbåter, skrelte
4 klyper nyrevet muskat
1 ts sukker

Bruksanvisning

Del hanen/hønen i 10 serveringsstykker og krydre dem med salt og pepper. Ha melet i en flat tallerken og vend kyllingstykkene i dette. Rist av det overflødige.

Bind sammen urtekvasten. Del bacon uten svor i fyrstikktynne strimler. Trim soppen, rens og vask om nødvendig. Tørkes.

Varm oljen i en stor gryte/suppekjele (6 l) og tilsett smøret. Stek løk, bacon og sopp til det er mykt. Ta det opp og sett til side. Brun kjøttstykkene på alle sider ca 10 minutter. Stenk over cognac og tenn på. Rist på gryten til flammene er borte. Hell over vin og rør inn urtekvasten, hvitløk, salt, pepper, muskat og sukker. La alt få koke opp og småkoke videre ca 1 time. Rør i gryten av og til.

Tilsett soppblandingen og la det koke i 30 minutter til.

Ta opp fjærfebitene med en hullsleiv og anrett dem i en stor form/lokkefat. Ta opp urtekvasten og la sausen få koke inn over sterk varme et par minutter til den tykner. Helles over stykkene i fatet og serveres med det samme. Husk krutonger.

Retten ble først laget med chanturgues, en rødvin fra Auvergne. Men vinen er nå sjelden og i stedet brukes en rødvin fra Bourgogne. Men alle distrikter i Frankrike påstår seg å ha skapt slike retter, og det finnes slike gryter basert på rød - eller hvitvin nesten overalt.

Internasjonale / Frankrike


Sum Oppskrifter 73 funnet


Det franske kjøkken

Anchoïade

And med glaserte neper (Canard Aux Navets Du Pardailhan)

Andebryst med hvitløksaus (Margrets Grillés Sause Aillade)

Baskisk eggerøre (Piperade basquaise)

Bitter appelsinvin (Vin D´Oranges Améres)

Blåskjell i vin- og fløtesaus (Mouclade)

Bouillabaisse

Cassoulet fra Castelnaudary

Fougasse med appelsinsmak (Fougasse Sucrée)

Fransk grønnsaksuppe

Fransk løksuppe

Fransk ostesuppe

Fransk potetsuppe

Fransk toast med banan og lønnesirup

Fransk toast med kanel og bacon

Fylt and i gelé (Dodine de canard à l´orange)

Gjedde i fløtesaus (Brochet De L´ll À La Créme)

Gratinert løksuppe (Soupe à l´oignon au gratin)

Gratinerte østers (Huîtres gratinées)

Gresskarsuppe som i Provence (Soupe de Potiron)

Grillet gås med eplemos og valnøtter

Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré

Grillspyd med østers (Huîtres en Brochettes)

Grønnsaksuppe (Soupe De Légumes)

Hane i vin (Coq au vin)

Hane i vin (Coq au vin)

Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)

Helgrillet and med artisjokk og oliven

Hønsegryte fra Toulouse (Poule au pot à la Toulousaine)

Kalvebrissel med trøfler (Ris de veau aux truffes)

Kalvelever i tomatsaus med kapers (Foie veau aux câpres)

Kamskjell med hvitløk og konjakk (Coquilles St. Jacques à la Provencale)

Knuste oliven (Olives Cassées)

Kreps i champagne (Écrevisses au Champagne)

Kreps som i Limousin (Limousine D´Écrevisses)

Kylling fra Manesa

Lammegryte med hvite bønner (Haricots d`agneau)

Lammestek à la provencale (Gigot à la provencale)

Lasagne med grønnsaker (Lasagne aux Légumes)

Løkpai (Tarte à oignon)

Marinert makrell (Maquereaux Marinés)

Marseille-biff i gryte (Boeuf en daube à la marseillaise)

Oksegryte (Daube de boeuf)

Ovnstekt makrell (Maquereaux au four)

Parisisk løksuppe

Pistou

Pocherte egg i rødvinsaus ( Oeufs en meurette )

Potet- og purresuppe som i Provence (Soupe aux poireaux et aux pommes de terre)

Provencalsk galette (Galette des rois Provencale)

Provencalsk løkpai (Pissaladiere)

Provencalsk urtemarinade

Påskesalat (Salade Pascale)

Rapphøns à la normande (Perdreaux à la normende)

Ratatouille

Ravigotte-smør

Roquefortpai (Tarte au Roquefort)

Rød mulle fra Nice (Rougets a la Nicoise)

Salade Nicoise

Salade Pactole

Sjampinjonger med fersk geitost (Champignons Farcis)

Sjømannskonens blåskjellsuppe (Moules à la marinière)

Sjømannsål (Matelote d`anguille)

Smilende egg med krydderurter (Oeufs mollets fines herbes)

Småsild i hvitvin (Anchois Au Txakoli)

Snegler à la bourguignonne (Escargots à la bourguignonne)

Søt appelsinvin (Vin D´Oranges)

Tapenade

Terte fra Collioure

Torsk med purre (Morue aux Poireaux)

Valnøttvin (Vin De Noix)

Villsvingryte med oliven (Daube de Sanglier aux Olives)

Ørret som i Provence

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen