Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g kyllinglever
600 g farse av elg
150 g medisterfarse
1 løk
3-4 hvitløkfedd
15 einerbær
3 ts urtesalt
2 egg
2-3 dl kremfløte
2 ss konjakk
2 ss portvin
Hakk kyllingleveren og bland den i farsen.
Skrell løk og hvitløk og hakk dem fint. Bland løken i farsen sammen med knuste einerbær og urtesalt.
Pisk sammen egg, fløte, konjakk og portvin og ha det i farsen. Skyll en form på 1 1/2 liter med vann og ha i farsen. Dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen inn ved 175 C nederst i ovnen og stek i 1 1/2 time.
La pateen avkjøles i formen. Hvelv pateen og server den med varm potetsalat eller med syltede kumquats og en blandet salat.
Bankebiff med rødvin og svart pepper
Elgbiffer med parmesanost og løksaus
Elgpostei med grønn pepper i gelé
Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus
Krydret elgkarbonade på seng av tomater og potetgrateng
Sjømannsbiff av elg med rotgrønnsaker