Flere resulteter finnes under oppskriften
1 elgrull, ca 1 kg
Saltlake:
1 1/2 l vann
2 dl grovt salt
1 ss sukker
Koking:
2 gulrøtter
1 bit sellerirot, ca 100 g
4 løk
10 pepperkorn
2 laurbærblad
2-3 kvaster persille
1 dl vann
Kok opp saltlaken og avkjøl den. Legg fersk eller frossen rull i den kalde laken. Kjøttet må være helt dekket med lake. Dekk til rullen og sett den kjølig i 3 døgn.
Ta opp rullen og la den ligge et par timer i kaldt vann. Legg rullen i en ildfast form med lokk.
Skrell gulrøtter, selleri og løk. Skjær i små biter og legg rundt rullen. Tilsett krydder, persille og vann. Sett et steketermometer i rullen.
Legg på lokket og sett formen inn på nederste rille i ovnen ved 75 C. Stek rullen til steketermometeret viser 72 C. Dette tar ca 6 timer. Kjøttet behøver ikke øses eller spes under stekingen.
Rullen kan serveres varm eller kald, gjerne i skiver med potetmos, kokte grønnsaker og en rødkålsalat.
Rullen kan også kokes på vanlig måte i kjele. Hell vann over rullen til det dekker og la den syde under lokk i 2-2 1/2 time. Bruk gjerne steketermometer.
Bankebiff med rødvin og svart pepper
Elgbiffer med parmesanost og løksaus
Elgpostei med grønn pepper i gelé
Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus
Krydret elgkarbonade på seng av tomater og potetgrateng
Sjømannsbiff av elg med rotgrønnsaker