• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Vinmarinert elgstek

Kjøtt / Elg

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 1/2 kg elgstek

Marinade:
1 løk eller purreløk
1 gulrot
5 dl rødvin
1/2 dl olje
5 knuste hvite pepperkorn
5 knuste svarte pepperkorn
1 ss knuste einerbær
1 laurbærblad
2 ss margarin eller smør
1 ts salt

Saus:
4 dl stekesjy + marinade
2 ss hvetemel
1 dl fløte
1 ss roquefort- eller normannaost
salt
pepper

Bruksanvisning

Renskjær steken og legg den i en blle eller et dypt kar.

Skrell og skjær løk og gulrot i skiver. Bland dem med resten av ingrediensene til marinaden. Hell marinaden over steken så den dekkes. Spe med mer rødvin om marinaden ikke dekker steken.

Sett steken i kjøleskap i 2-3 døgn og snu den noen ganger mens den marineres.

Ta opp steken og tørk den. Sil marinaden.

Brun steken på alle sider i matfettet. Spe med litt av marinaden og la kjøttet steke under lokk på svak varme på komfyren eller i ovnen ved 175 C i 1 1/2-2 timer.

Brukes et steketermometer stikkes det inn i den tykkeste delen av kjøttet. Stek til termometeret viser 70-72 C for rosastekt kjøtt og 75 C for gjennomstekt.

Ta opp steken og la den hvile under aluminiumsfolie.

Sil stekesjyen i en kjele, kok opp og jevn den med hvetemel utrørt i fløte. Smak til med roquefort/normanna og krydder.

Skjær steken i tynne skiver og server mandelpoteter, saus og grønne bønner til.

Kjøtt / Elg


Sum Oppskrifter 69 funnet


Bankebiff med rødvin og svart pepper

Blåbærbraisert elgstek

Dansk elg- og selleripaté

Einebærmarinert elgstek

Elg med sherrysaus

Elgbibringe

Elgbiff

Elgbiff i form

Elgbiff med normannaost

Elgbiffer med parmesanost og løksaus

Elgbiffer med tomatsalsa

Elgbuljong

Elgfilet gratinert med sopp

Elgfilet Provencale

Elggryte med wokgrønnsaker

Elggulasj

Elgkarbonader

Elgkjøttboller

Elgpai

Elgpaté med einerbærsmak

Elgpiroger med oliven

Elgpostei med grønn pepper i gelé

Elgpølse

Elgrulader

Elgrulader med kantarellfyll

Elgrull

Elgskavpanne

Elgsodd

Elgstek

Elgstek med fløtesaus

Elgterrin i mikrobølgeovn

Festfin elgstek

Gausdalsfilet

Gravet elgfilet

Gryte med rein- eller elgskav

Hot elggryte med bønner

Hvitløkspekket elgrull

Jegerbiff av elg

Jegergryte av elg

Karbonader av elg

Koking av kraft

Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus

Kokt lettsaltet elgtunge

Kraftig elggryte

Krydret elgkarbonade på seng av tomater og potetgrateng

Leverpostei av elg

Løvbiff av elgkjøtt

Marinert elgstek

Morrpølse

Pepperrotkjøtt

Porterstek av elg

Pytt i panne med elg

Rulader av elg

Rulader av elgfarse

Rårisgrateng

Saltet elgrull

Saltet elgrull i ovn

Saltet ovnstørket elgrull

Saltmarinert elgstek

Sjømannsbiff av elg

Sjømannsbiff av elg med rotgrønnsaker

Små ølbiffer av elg

Suppegryte med elg

Sursteik

Tournedos av elgfilet med grønnpeppersaus

Urtegravet elgfilet

Urtestekt roastbeef av elg

Vinmarinert elgstek

Wok med elgskav

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen