• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus

Kjøtt / Elg

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 ½ kg elgkjøtt med ben, f.eks høyrygg, bog, bibringe
vann
1 ½ ts salt pr. liter vann
1 gulrot
1 løk eller 1 liten purre
1 laurbærblad
10 hvite eller svarte pepperkorn
Ekstra grønnsaker:
500 g gulrøtter
2 purrer
Saus:
3 ½ ss hvetemel
1 dl melk
6 dl kraft
1-2 ss reven pepperrot

Bruksanvisning

Legg kjøttet i et kokekar. Mål opp og hell på kaldt vann til det dekker kjøttet. Ta opp kjøttet. Kok opp vannet. Sett eventuelt et kjøttermometer i kjøttstykket. Legg i kjøttet, tilsett salt, skrellet gulrot og løk eller purre, laurbærblad og pepperkorn. Kok op og la kjøttet trekke under lokk til termometeret viser 85-90 C, eller til kjøttet så vidt kan løsnes fra bena. Koketid 75-120 minutter, lengst tid for bibringe. Ta kokekaret av varmen og la det stå med lokket på i 15-20 minutter.

Lag i mellomtiden i stand de ekstra grønnsakene. Skrell og skjær gulrøttene i skiver, skyll og skjær purren i biter. Kok grønnsakene for seg i litt av kjøttkraften, 10-15 minutter, til de er så vidt møre. Legg først i gulrøttene, kok purren i ca 5 minutter.

Ta opp kjøttet og hold det varmt. Sil kraften. Lag sausen:

Visp ut melet med melken i et kokekar. Hell i kraften, kok opp under omrøring og la sausen koke i 3-5 minutter. Smak til sausen med revet pepperrot.

Skjær kjøttet i skiver. Anrett det på fat sammen med gulrøtter og purre. Server med kokte poteter, sausen og reven pepperrot i en skål.

Kjøtt / Elg


Sum Oppskrifter 69 funnet


Bankebiff med rødvin og svart pepper

Blåbærbraisert elgstek

Dansk elg- og selleripaté

Einebærmarinert elgstek

Elg med sherrysaus

Elgbibringe

Elgbiff

Elgbiff i form

Elgbiff med normannaost

Elgbiffer med parmesanost og løksaus

Elgbiffer med tomatsalsa

Elgbuljong

Elgfilet gratinert med sopp

Elgfilet Provencale

Elggryte med wokgrønnsaker

Elggulasj

Elgkarbonader

Elgkjøttboller

Elgpai

Elgpaté med einerbærsmak

Elgpiroger med oliven

Elgpostei med grønn pepper i gelé

Elgpølse

Elgrulader

Elgrulader med kantarellfyll

Elgrull

Elgskavpanne

Elgsodd

Elgstek

Elgstek med fløtesaus

Elgterrin i mikrobølgeovn

Festfin elgstek

Gausdalsfilet

Gravet elgfilet

Gryte med rein- eller elgskav

Hot elggryte med bønner

Hvitløkspekket elgrull

Jegerbiff av elg

Jegergryte av elg

Karbonader av elg

Koking av kraft

Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus

Kokt lettsaltet elgtunge

Kraftig elggryte

Krydret elgkarbonade på seng av tomater og potetgrateng

Leverpostei av elg

Løvbiff av elgkjøtt

Marinert elgstek

Morrpølse

Pepperrotkjøtt

Porterstek av elg

Pytt i panne med elg

Rulader av elg

Rulader av elgfarse

Rårisgrateng

Saltet elgrull

Saltet elgrull i ovn

Saltet ovnstørket elgrull

Saltmarinert elgstek

Sjømannsbiff av elg

Sjømannsbiff av elg med rotgrønnsaker

Små ølbiffer av elg

Suppegryte med elg

Sursteik

Tournedos av elgfilet med grønnpeppersaus

Urtegravet elgfilet

Urtestekt roastbeef av elg

Vinmarinert elgstek

Wok med elgskav

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen