Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg grytekjøtt av elg, bringe eller margbein
1 ss salt pr. liter vann
10 hvite pepperkorn
1 laurbærblad
2 hele nellikspiker
2 gulrøtter
1 pastinakk
1 purre eller 1 stor løk
1 stk selleri
Saus:
4 dl buljong
2 dl fløtemelk
3 ss hvetemel
salt
hvit pepper
3 ss revet pepperrot
Legg kjøttet i en liten jerngryte. Kok opp vannet og hell over så mye at det dekker kjøttet. Tilsett saltet, kok opp og skum godt. Ha i krydderet og la kjøttet koke mer enn halvferdig i 1-1 1/2 time. Legg i de rensede grønnsakene, som gjerne kan være mange, og la dem koke til de er ganske møre, men ennå faste. Ta opp grønnsakene og prøv om kjøttet er ferdig.
Kok opp buljongen. Rør ut melet i melken og hell blandingen i buljongen mens du visper godt. Kok sausen i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og pepperrot.
Skjær kjøttet i skiver og legg det opp med de kokte grønnsakene. Server kokte poteter med persilledryss til. Gjerne også en liten skål med nyrevet pepperrot.
Bankebiff med rødvin og svart pepper
Elgbiffer med parmesanost og løksaus
Elgpostei med grønn pepper i gelé
Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus
Krydret elgkarbonade på seng av tomater og potetgrateng
Sjømannsbiff av elg med rotgrønnsaker