• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Saltet ovnstørket elgrull

Kjøtt / Elg

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 rull av ytterlår, ca 1 kg, eller 1 bogstek med ben, ca 1 1/2-2 kg
1/2 dl salt
1 ss sukker
1 krm salpeter

Lake:
1 l vann
1 dl grovt salt
1 ss sukker

Marinade:
2 ss soyasaus
2 ss rapsolje
1/2 ts timian eller rosmarin
saft av 1/2 sitron
1 liten revet løk

Bruksanvisning

Halvtin kjøttet om det er frossent. Rens kjøttet og gni det inn med en blanding av salt, sukker og salpeter. La det ligge 4-6 timer.

Bland saltlaken og rør til alt saltet er oppløst. Tørk av saltet på kjøttet og legg det i laken. Laken må dekke kjøttet. Til en bogstek går det med dobbelt porsjon med lake. La kjøttet stå kaldt i 1-2 døgn. Desto større stykke kjøtt, desto lenger tid.

Ta opp kjøttet, skyll det i kaldt vann og tørk det. Pensle kjøttet med mainaden. Legg det på en rist i langpannen og sett den inn i ovnen på nederste rille. Sett ovnen på 75 C. Åpne en ventil eller sett en tresleiv i døren. Kjøttet skal stå i ovnen i 16-18 timer, avhengig av størrelsen. Pensle med marinaden et par ganger under stekingen.

Avkjøl kjøøttet. Skjær det i tynne skiver og server potetgrateng og salat til. Kjøttet holder seg et par uker i kjøleskap.

Kjøtt / Elg


Sum Oppskrifter 69 funnet


Bankebiff med rødvin og svart pepper

Blåbærbraisert elgstek

Dansk elg- og selleripaté

Einebærmarinert elgstek

Elg med sherrysaus

Elgbibringe

Elgbiff

Elgbiff i form

Elgbiff med normannaost

Elgbiffer med parmesanost og løksaus

Elgbiffer med tomatsalsa

Elgbuljong

Elgfilet gratinert med sopp

Elgfilet Provencale

Elggryte med wokgrønnsaker

Elggulasj

Elgkarbonader

Elgkjøttboller

Elgpai

Elgpaté med einerbærsmak

Elgpiroger med oliven

Elgpostei med grønn pepper i gelé

Elgpølse

Elgrulader

Elgrulader med kantarellfyll

Elgrull

Elgskavpanne

Elgsodd

Elgstek

Elgstek med fløtesaus

Elgterrin i mikrobølgeovn

Festfin elgstek

Gausdalsfilet

Gravet elgfilet

Gryte med rein- eller elgskav

Hot elggryte med bønner

Hvitløkspekket elgrull

Jegerbiff av elg

Jegergryte av elg

Karbonader av elg

Koking av kraft

Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus

Kokt lettsaltet elgtunge

Kraftig elggryte

Krydret elgkarbonade på seng av tomater og potetgrateng

Leverpostei av elg

Løvbiff av elgkjøtt

Marinert elgstek

Morrpølse

Pepperrotkjøtt

Porterstek av elg

Pytt i panne med elg

Rulader av elg

Rulader av elgfarse

Rårisgrateng

Saltet elgrull

Saltet elgrull i ovn

Saltet ovnstørket elgrull

Saltmarinert elgstek

Sjømannsbiff av elg

Sjømannsbiff av elg med rotgrønnsaker

Små ølbiffer av elg

Suppegryte med elg

Sursteik

Tournedos av elgfilet med grønnpeppersaus

Urtegravet elgfilet

Urtestekt roastbeef av elg

Vinmarinert elgstek

Wok med elgskav

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen