Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g benfritt elgkjøtt
2 gulrøtter
2 løk
3 dl vann
1 buljongterning
1/2 dl soyasaus
8-10 knuste einerbær
2 krm krydderpepper
2 krm malt kryddernellik
1 krm svart pepper
1 laurbærblad
1-2 dl buljong
1/2 dl crème fraîche
Skjær kjøttet i strimler. Skjær og skrell gulrøtter og løk i skiver. Kok opp vann, buljongterning, soyasaus og krydder. Tilsett kjøttet og rør rundt.
Legg på lokk og la det syde ca. 15 minutter. Tilsett gulrøtter og løk. Spe med buljong. La det syde ytterligere ca. 30 minutter eller til kjøttet er mørt. Tiden avhenger av hvilken del av dyret man velger. Bland til slutt i créme fraîche.
Serveres med kokt ris eller pasta.
Bankebiff med rødvin og svart pepper
Elgbiffer med parmesanost og løksaus
Elgpostei med grønn pepper i gelé
Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus
Krydret elgkarbonade på seng av tomater og potetgrateng
Sjømannsbiff av elg med rotgrønnsaker