Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g småkjøtt av elg
200 g medisterfarse
2 ts salt
1 ts svart pepper
20 knuste grønne pepperkorn
1 dl hvetemel
3 egg
1 dl rødvin
2 dl kremfløte
Gelé
2 dl consommé fra boks
2 plater gelatin
1/2 dl vann
10-12 mandarinbåter
Skjær viltkjøttet i biter og mal det eller kjør det i en foodprosessor. Bland viltfarse, medisterfarse, krydder, mel, egg, vin og fløte og rør til alt er godt blandet. Hell farsen i en smurt form på 1 1/2 liter og stek ved 175 C nederst i ovnen ca 1 1/2 time.
Avkjøl posteien og hvelv den ut av formen. Vask formen.
Legg gelatine i bløt ca 10 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 1/2 dl vann. Tilsett consommeen. Skyll formen i kaldt vann, hell i et tynt lag med consommé og sett formen kaldt.
Legg mandarinbåtene i bunnen, hell på litt consommé og la det stivne.
Legg posteien tilbake i formen og hell resten av consommen rundt kanten.
Sett formen kaldt 4-6 timer eller over natten. Dypp formen i varmt vann og hvelv den opp på et serveringsfat.
Server posteien som forrett eller til en supé med blandet salat, minimais i krydderlake og et godt brød.
Bankebiff med rødvin og svart pepper
Elgbiffer med parmesanost og løksaus
Elgpostei med grønn pepper i gelé
Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus
Krydret elgkarbonade på seng av tomater og potetgrateng
Sjømannsbiff av elg med rotgrønnsaker