• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Krydret elgkarbonade på seng av tomater og potetgrateng

Kjøtt / Elg

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

300 g grovmalt karbonadedeig av elg
100 g farse av svin
½ finhakket løk
1-2 ts sambal oelek
salt
1 presset hvitløkfedd
3-4 ss vann
smør
Paprikasmør:
125 g smør
½ finhakket grønn paprika
½ finhakket gul paprika
1 finhakket rød chili
1 ss hakket basilikum
salt
grovmalt svartpepper
Grateng:
1 kg poteter
600 g faste, modne tomater
½ dl olivenolje
1 dl hvitvin
2 løk
1 bunt basilikum
200 g revet cheddar
salt
pepper

Bruksanvisning

Bland alt til karbonadene og tilsett litt vann så deigen blir smidig. Form 4 pene biffer og stek dem i litt smør.

Bland alle ingrediensene til paprikasmøret. Skrell potetene og del dem i ½ cm tykke skiver. Skåld og flå tomatene og del også disse i skiver. Strimle basilikumbladene. Smør en ildfast form med olivenolje. Legg 2-3 lag av skiftvis poteter, tomater, løk, litt basilikum og revet ost med salt og pepper mellom lagene. Spar litt av osten til senere. Bland vin med noe olivenolje og buljong og slå blandingen over. Stek formen ved 175 C i ca 1 time.

Dryss rikelig ost over gratengen når 5 stekeminutter gjenstår, skru varmen opp til 200 C og gratiner.

Kjøtt / Elg


Sum Oppskrifter 69 funnet


Bankebiff med rødvin og svart pepper

Blåbærbraisert elgstek

Dansk elg- og selleripaté

Einebærmarinert elgstek

Elg med sherrysaus

Elgbibringe

Elgbiff

Elgbiff i form

Elgbiff med normannaost

Elgbiffer med parmesanost og løksaus

Elgbiffer med tomatsalsa

Elgbuljong

Elgfilet gratinert med sopp

Elgfilet Provencale

Elggryte med wokgrønnsaker

Elggulasj

Elgkarbonader

Elgkjøttboller

Elgpai

Elgpaté med einerbærsmak

Elgpiroger med oliven

Elgpostei med grønn pepper i gelé

Elgpølse

Elgrulader

Elgrulader med kantarellfyll

Elgrull

Elgskavpanne

Elgsodd

Elgstek

Elgstek med fløtesaus

Elgterrin i mikrobølgeovn

Festfin elgstek

Gausdalsfilet

Gravet elgfilet

Gryte med rein- eller elgskav

Hot elggryte med bønner

Hvitløkspekket elgrull

Jegerbiff av elg

Jegergryte av elg

Karbonader av elg

Koking av kraft

Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus

Kokt lettsaltet elgtunge

Kraftig elggryte

Krydret elgkarbonade på seng av tomater og potetgrateng

Leverpostei av elg

Løvbiff av elgkjøtt

Marinert elgstek

Morrpølse

Pepperrotkjøtt

Porterstek av elg

Pytt i panne med elg

Rulader av elg

Rulader av elgfarse

Rårisgrateng

Saltet elgrull

Saltet elgrull i ovn

Saltet ovnstørket elgrull

Saltmarinert elgstek

Sjømannsbiff av elg

Sjømannsbiff av elg med rotgrønnsaker

Små ølbiffer av elg

Suppegryte med elg

Sursteik

Tournedos av elgfilet med grønnpeppersaus

Urtegravet elgfilet

Urtestekt roastbeef av elg

Vinmarinert elgstek

Wok med elgskav

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen