Flere resulteter finnes under oppskriften
8 skiver mørt renskåret elgkjøtt, ca 500 g
1 grønn paprika
1/2 rød paprika
2 ss smør/margarin
1 dl purre i skiver
1 boks sjampinjonger i biter
1/2 ts salt
2 dl grønnsakbuljong
1 dl kremfløte
1-2 ss hvetemel
nymalt hvit pepper
1 ss solbærgelé
2 ss friske eller dypfryste solbær eller ripsbær
tannpirkere til ruladene
Legg kjøttskivene på en skjærefjøl og bank dem flate som snitsler. Skyll paprikaen og hakk den fint. Skjær purren i ringer.
Varm halvparten av smøret. Ha i paprika, purre og sjampinjonger. La det frese i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Fordel grønnsaksblandingen på kjøttskivene. Rull dem sammen og fest hver rull med en tannpirker.
Brun resten av smøret og stek ruladene slik at de får jevn, fin farge.
Bland hvetemelet med kremfløten. Hell vann og kremfløte over ruladen. Rør om til det begynner å koke.
La ruladene trekke i sausen i ca 20 minutter. Fjern tannpirkerne forsiktig.
Smak til sausen med salt, nymalt hvit pepper og gelé. Legg ruladene på varme tallerkener og hell over saus. Pynt med rips eller solbær.
Serveres med kokte poteter, kokt rosenkål og sylteagurk.
Bankebiff med rødvin og svart pepper
Elgbiffer med parmesanost og løksaus
Elgpostei med grønn pepper i gelé
Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus
Krydret elgkarbonade på seng av tomater og potetgrateng
Sjømannsbiff av elg med rotgrønnsaker