Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss rødvinseddik
2 ts finhakket hvitløk
1 ½ ts paprikapulver
½ ts salt, pluss salt etter smak
½ ts nymalt pepper, pluss pepper etter smak
4 stk entrecôte, á ca 250 g
½ dl olivenolje
325 g hakket løk
1 ¼ dl hakkede hermetiske tomater
1 lite laurbærblad
½ dl tawny portvin
3 ss bladpersille, hakket
Ha 1 ss av eddiken i en morter sammen med 1 ts hvitløk, paprikapulveret, ½ ts salt og ½ ts pepper, og støt til det blir en pasta. Gni pastaen inn i kjøttet på begge sider, og sett det til side i romtemperatur i ca 1 time.
Varm olivenoljen i en stekepanne på middels varme. Ha i løken og stek den under stadig omrøring i ca 25 minutter, til den er gyllen. Ha i resten av hvitløken, tomatene, resten av eddiken, laurbærblad og portvin. La det småkoke under lokk på middels varme i 10 minutter, slik at smakene blander seg. Smak til med salt og pepper og ha i persillen. Ta pannen av varmen og sett den til side.
Sett 2 store stekepanner på sterk varme og dryss litt salt i begge. Når pannene er blitt svært varme, legger du kjøttet i og steker det i 3-5 minutter på hver side, hvis du vil ha biffene lite stekt, eller lenger hvis du vil ha dem mer stekt. Tilsett løksausen og la alt bli gjennomvarmt. Vend på kjøttet, slik at det blir dekket av løksaus.
Legg biffene på varme porsjonstallerkener eller et fat og øs løksaus over. Server med en gang, med stekte poteter.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær