Flere resulteter finnes under oppskriften
4 stykker velhengt oksekjøtt
salt
1/4 ts oregano
3 ss olje
1 fedd hvitløk
4 store løk
5 tomater
4 gulrøtter
3 stilker selleri
750 g poteter
2 1/2 dl kraft eller vann og buljongpulver
1 sitron
Krydre kjøttet godt og stek det lett i olje på panne. Legg kjøttet over på en tallerken.
Knus hvitløk, hakk halvparten av løken og alle tomatene. Damp det i pannen til det er mykt. Fordel det på kjøttet.
Skrell potetene og legg dem i en gryte sammen med kraften. Dryss over salt.
Skjær gulrøttene og resten av løken i skiver, sellerien i mindre biter. Legg det over potetene. Legg kjøttet oppå, dryss med revet sitronskall og tilsett litt sitronsaft. Dekk med lokk og la retten surre til alt er mørt.
Dryss retten med persille og server den med en salat til. Retten kan også serveres med safranris, men siden det er poteter i den, kan risen sløyfes.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær