Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g mørbrad
2 gulrøtter
250 g broccoli
1 liten purre
1 liten squash
2 tomater
¼ blomkålhode
2 cm sitrongress eller revet skall av ½ sitron
1 finhakket bunt gressløk
SAUS:
2 dl ananassaft
2 dl rødvin
2 dl kraft
3 ss tomatpuré
1 knust hvitløkfedd
1 ts revet, frisk ingefær
1 liten løk
1 ts honning
salt
pepper
olje til steking
Skjær kjøttet i lillefinger-tykke strimler. Skjær broccoli og blomkål i små buketter, gulrøtter og squash i små staver. Flå og skjær tomatene i båter, purre og sitrongress i tynne skiver.
Kjør alle ingrediensene til sausen i foodprocessor til en glatt saus. Kok opp og kok inn til det halve.
Krydre kjøttet med salt og pepper og stek det raskt i en wok-panne eller en stor jerngryte på sterk varme. Ta ut kjøttet og legg det til side.
Stek grønnsaker i samme gryte. Begynn med gulrøtter og blomkål. Når disse begynner å bli myke, tilsettes resten av grønnsakene.
Legg kjøttet tilbake sammen med grønnsakene og hell over sausen. Kvern litt sort pepper over. Gi det hele et oppkok.
Serveres straks sammen med kokt ris eller stekte poteter.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær