Flere resulteter finnes under oppskriften
4 biffer av ytrefilet
1 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
16 sjalottløk
sjøsalt
3 bt vårløk
5 store tomater
1 ss smør
saus:
2 sjalottløk
100 g smør
3 dl rødvin
6 dl kraft
salt
pepper
Vask sjalottløkene og sett dem i en ildfast form som er fylt med sjøsalt. Bak dem i ovnen på 175 C til de er møre, ca 20 min. Vask og rens vårløkene og kutt dem i passe stykker, forvell dem i saltet vann. Skåld tomatene og ta av skinnet. Del dem i fire og ta ut innmaten. Kutt tomatkjøttet i små terninger.
Stek biffene i grillpanne med olivenolje, salt og pepper i ca 3 min. på hver side. Hold dem varme mens de hviler.
Fres sjalottløken i litt av smøret og tilsett rødvin. Kok det inn til ca. 1 dl., og ha i kraften. Reduser sausen til 4 dl og tilsett smør rett før servering. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Rett før servering freses vårløken og tomatene opp i litt smør.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær