Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g rå, lettsaltet lårtunge
2 laurbærblad
1 knivsodd tørket timian
2 løk
2 gulrøtter
1 skive knollselleri
1 skive kålrot
2 persillerøtter
Persillesaus:
3 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl kraft fra kjøttet
1 dl kremfløte
salt
nykvernet pepper
4 bunter persille
Legg den lettsaltede lårtungen i en kjele, dekk med kaldt vann og kok opp. Skum godt av kokekraften. Smak på kraften etter ca 30 min. Er den for salt, må noe av kokekraften erstattes med vann. Er det for lite salt, må dette tilføres.
La lårtungen trekke sammen med timian og laurbærblad på svak varme i 90-120 minutter.
Rens grønnsakene og skjær dem i serveringsstykker. Kok grønnsakene med de siste 30 minuttene.
Når grønnsakene og kjøttet er mørt, tas det forsiktig opp av gryten og holdes varmt. Smelt smør i en gryte og rør i hvetemel, spe med 4 dl kokekraft, samt fløten og kok opp. Smak sausen til med salt og pepper. I siste øyeblikk kjøres sausen i kjøkkenmaskin sammen med persillebladene.
Server kjøttet i tykke skiver sammen med grønnsakene, den grønne persillesausen og kokte poteter.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær