Flere resulteter finnes under oppskriften
2-3 ss olje
1-2 ss paprikapulver
3/4 kg oksekjøtt med ben
1 boks hermetiske tomater, 400 g
1 grønn paprika
1 1/2 liter buljong eller kraft
1/2 ts karve
salt
3-4 rå poteter i terninger
pepper
100 g nudler eller makaroni
vann
salt
Finhakk løken. Fres den i matfettet til den er gyllen. Rør inn paprikapulveret. For å få frem den rette, milde smaken av paprikapulveret er det viktig at det behandles varsomt. Det må aldri brunes eller stekes, men skal tilsettes etter at gryten er tatt av platen. Det søte paprikapulveret blir lett brent, og får da en besk smak.
Tilsett kjøttet, skåret i terninger, tomatene og den strimlede paprikaen. Sett gryten på meget svak varme og rør om. Hell i buljongen og la alt få et oppkok. La gjerne kjøttbena koke med. Krydre med karve og salt, og la gryten trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca 1-2 timer. La potetene koke med ca 20 minutter. på slutten av trekketiden. Smak til og fjern bena.
Kok nudler eller makaroni i saltet vann, og legg dem i gulasjen like før servering. Spis gulasjen i suppetallerkener med skje. Brød hører til.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær