• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder

Kjøtt / Storfe

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 liter rødvin
2 ts nymalt pepper, pluss etter smak
1 ts malt kanel
½ ts malt kryddernellik
1 ½ kg oksebog eller grytekjøtt, skåret i terninger på 5 cm
1 ¼ dl olivenolje
125 g bacon, skåret i terninger på 5 millimeter
4 store løk, hakket
salt
2 ss finhakket hvitløk
3 laurbærblad, knust
1 stor tomat, skrelt og skåret i terninger, kan sløyfes
2 ½ dl kalve- eller oksekraft
24 små gulrøtter eller skrelte gulrotbiter, kan sløyfes
24 små nypoteter, skrubbet
1 ¼ dl tørr sherry
30 g usøtet sjokolade, revet
6 ss bladpersille, hakket

Bruksanvisning

Ha 5 dl vin, 1 ts pepper, ½ ts kanel og kryddernelliken i en kjele som ikke er av aluminium eller jern. Ha i kjøtterningene, bland godt, legg på lokk og sett i kjøleskap over natten.

Neste dag tar du kjøttet ut i romtemperatur. Ta opp kjøttet med hullsleiv og slå ut marinaden. Varm halvparten av olivenoljen i en stor stekepanne på sterk varme. Arbeid i omganger: Brun kjøttet på alle sider i til sammen 8-10 minutter. Legg kjøttet over på en tallerken med hullsleiv.

Når alt kjøttet er brunet, har du i resten av olivenoljen i pannen på middels varme. Ha i bacon og stek, mens du rører, i ca 5 minutter, til baconet er lysebrunt. Ha i løk, dryss litt salt over og fres i ca 10 minutter, til løken er mør. Ha i hvitløk, den siste ts med pepper og ½ ts kanel, laurbærblader, tomaten, resten av vinen og kraften. Legg kjøttet tilbake i pannen, skru opp til sterk varme og gi alt sammen et oppkok. Skru ned til svak varme, legg på lokk og la det trekke i omtrent 2 timer, til kjøttet er mørt uten å falle fra hverandre.

Hvis du bruker gulrøtter, koker du nå opp en stor kjele trekvart full av vann. Ha i gulrøttene og kok dem i ca 10 minutter, deretter lar du dem renne av og setter dem til side. Legg potetene i samme kjele med saltet vann som dekker godt, kok opp, og la det koke i ca 15 minutter, til potetene er nesten møre. La dem renne av og sett til side.

Når kjøttet er ferdig, legger du det med en hullsleiv opp i en tung gryte. Bruk en stor skje og skum fettet av kraften, og kast det. Sil innholdet i stekepannen og kjør det i en food processor eller gni det gjennom en sikt over en bolle. Ha i sherry og sjokolade og bland godt. Hell denne sausen over kjøttet, og tilsett kokte poteter og gulrøtter, hvis du bruker det. Sett kjelen på middels varme og la det koke opp. Skru ned varmen og la det stå slik og trekke uten lokk i ca 15 minutter, slik at smakene blander seg.

Smak til med krydder. Dryss persille over og server.

Kjøtt / Storfe


Sum Oppskrifter 230 funnet


Alabama-biff

Amerikansk grytestek

Baconbiff

Bankebiff på fransk manér

Bankekjøtt

Benløse fugler av okse

Biff

Biff à la Mode

Biff i østerssaus med sopp

Biff med cabrales-ost

Biff med frukt

Biff med løk

Biff med snittebønner

Biff med speilegg

Biff med tomatsaus

Biff Nansen

Biff neddynget i løk

Biff på kinesisk

Biff Royal

Biff Rydberg

Biff Stroganoff

Bifflapskaus

Biffpakker

Biffsauté

Biffsauté med kantareller

Biffstuing

Biltong-tørket kjøtt

Boeuf Au Vin Rouge

Boeuf en Daube

Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus

Brun lapskaus

Burgundisk kjøttgryte

Carbonnade flamande

Carpacchio med lodderogn

Carpaccio

Chateaubriand

Chili con carne

Clubsteak med ostebakte poteter

Cowboy-gryte

Engelsk Roastbeef

Entrecôte

Entrecôte med fløtesaus

Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus

Entrecôte med tomataus

Entrecôtekam marinert med vodka

Filet i hyssing

Filet Mignon

Filet Wellington med steinsopp

Filetsaute med sopp

Flambert oksefilet

Flambert pepperstek

Flatbiff-Tartar med kaviar

Flintstek på grill med schaschlik-saus

Fondue med krydder dip

Fondue med orientalsk dip

Fondue med tomat dip

Fransk oksestek

Fylt dobbelbiff

Fylt kålhode med persillesaus

Fylt løvbiff

Fylt oksefilet

Fylte epler med oksekarbonade

Fylte grønne pepperfrukter og tomater

Gravet mørbrad

Grillet entrecôte med hvitløksost

Grillet T-beinstek

Grillet ytrefilet med saltbakt løk

Grilling av kjøtt i skiver

Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter

Grillstekt lever

Grytestek med tomat

Grytestekt oksekjøtt

Gulasj

Gulasj med agurker

Hamburger i form

Hawaii-koteletter

Helstekt indrefilet

Helstekt storfelever i gryte

Helstekt ytrefilet

Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu

Indonesisk biff

Ingefærbiff

Innbakt oksefilet

Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter

Italiensk panne av storfelever

Kalun på Oporto-vis

Kamstek

Karbonader

Karristuing

Kjøtt i yoghurt

Kjøtt og bønner (Chili con Carne)

Kjøtt- og grønnsakgryte

Kjøtt- og tomatgryte med poteter

Kjøttbrød med oliven

Kjøttform med purre

Kjøttgryte med hvite bønner

Kjøttkaker

Kjøttpudding

Kjøttrullader med nudler

Kjøttruller fylt med sopp

Klops

Koking av kraft

Kokt sprengt oksebryst

Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus

Kokt storfetunge

Kristines gryte

Krydret oksekotelett

Krydret roastbiff med potetsalat

Kålruletter

Kålruletter med urtesmør

Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus

Lever som vilt

Lever-risotto

Levergryte

Levergryte med hodekål, gulrot og purre

Levergryte med kremsaus og bacon

Levergryte med løk og tomater

Levergryte med sopp og løk

Leverpanne av storfe med bacon og sopp

Leverpudding av storfe

Løvbiff

Malt leverbiff

Marinade til storfe

Marinert oksebryst

Marinert oksefilet i gryte

Marseille-biff i gryte

Melboller med oksekjøtt

Muslimsk biffkarri

Mørbrad i øl

Mørk bifflapskaus

Nakkekoteletter med basilikum og ost

Nakkekoteletter med soppsaus

Nakkekoteletter Riviera

Oksefilet gratinert med sopp

Oksefilet med ansjos

Oksefilet med hvitløksmør

Oksefilet med pikant saus

Oksefilet med ris

Oksegryte

Oksegryte fra Provence

Oksegryte med bønner

Oksegryte med duchessetopp

Oksegryte med småløk

Oksehale a la Polonaise

Oksehalegryte

Oksekam med hvitløk og ingefær

Oksekjøtt i rødvin

Oksekjøtt med grønn saus

Oksekjøtt med grønnsaker

Oksekjøtt med gulrøtter

Oksekjøtt med tørket steinsopp

Oksekjøtt og blomkål

Oksekjøtt og bønner med ris

Oksekotelett med kaperssaus

Oksekoteletter med pikant saus

Oksemedaljonger med kremet skogsopp

Okseragu

Okseragu med grønnsaker

Okseragu med sorte oliven

Okseragu med øl

Okserulader

Oksestek

Oksestek i gryte

Oksestek med potetboller

Oksestek stekt i gryte

Oksetunge med agurk

Orientalsk biff

Ossobucco med oksehale

Ovnstekt lever

Paprikagulasj

Pepperbiff

Pepperstek

Pepperstek med tomat

Pistasjespekket indrefilet

Polsk gryte

Porterstek

Portugisisk kjøttstuing med løk

Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp

Ragu av oksekjøtt

Roastbeef med potetkroketter

Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat

Roastbiff med pepperrottomater

Romerske løvbiffer

Rullader av flatbiff med persillerot

Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker

Rød biffkarri

Rødvinsmarinert okselever

Rødvinsmarinert ytrefilet

Salt kjøttsuppe

Saltmarinert oksekjøtt

Sennepskrydret løvbiff

Sjømannsbiff

Skinke- og tungeterrine

Skotsk oksegryte

Slottsstek

Småmat

Sosekjøtt

Souvlakia

Spansk biff

Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder

Sprengt oksebryst

Sprengt oksebryst med grønnsaker

Sprengt oksebryst med pepperrotsalat

Stekt storfelever i skiver

Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter

Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot

Sterkt krydret biffgryte

Storfegryte med butterdeiglokk

Storfegryte med calvados og estragon

Storfekjøtt med appelsin og ingefær

Stroganoff

Sukiayaki

Surstek

Sweet & sour med asparges

Sydlandsk grytestek

T-ben stek med bakte poteter

T-Bonesteak

Teppanyaki

Tournedos

Tournedos à la creme

Tournedos fylt med tartar

Tournedos med krydderurter

Tørket oksekjøtt med olje og sitron

Tørrstekt strimlet biffkjøtt

Ungarsk gulasj

Urtegravet oksefilet

Vinterbiff

Wienerbiff

Wok med mørbrad og grønnsaker

Ytrefilet bakt i valnøtt-brioche

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen