Flere resulteter finnes under oppskriften
4 grønne pepperfrukter
1 ts salt
4 modne tomater
FYLL:
¾ dl ris
¾ dl gule splitterter
40 g smør
1 løk
450 g oksekarbonade
1 ts salt
1 knivsodd pepper
1 knivsodd kanel
TILLEGG:
40 g smør
2 ss tomatsaft
2 dl yoghurt
Skyll pepperfruktene, skjær toppene av dem og legg disse foreløpig til side. Frøstokk og kjerner må fjernes omhyggelig. Kok opp vannet med salt og la pepperfruktene koke i 5 minutter. Ta dem opp og la dem dryppe av seg.
Skjær lokk av tomatene, ta vare på lokkene. Ta ut innmaten. Ikke kast tomatsaften.
Kok risen mør i lettsaltet vann i 15-18 minutter. Kok samtidig ertene møre i så mye vann at det dekker, ca 30 minutter.
Smelt smøret i stekegryte og brun løk og kjøtt ca 10 minutter. Ha dette så opp i en bolle og tilsett kokt ris, kokte erter, finhakket løk og krydder. Bland innholdet i bollen godt. Smak eventuelt til med mer krydder.
Fyll pepperfruktene og tomatene med kjøttfarsen og legg de respektive lokk på igjen. Smelt litt smør i en lav kasserolle og sett pepperfruktene og tomatene oppi. Tilsett saft og innmat fra tomatene og 2 ss ekstra tomatsaft. Legg lokk på kasserollen og la retten surre seg mør i 20-25 minutter. Legg en liten skje yoghurt på hver av grønnsakene før servering, og server dessuten yoghurt i en bolle for seg.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær