Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg renskåret ytrefilet
salt
nykvernet pepper
½ dl olivenolje
5 plater butterdeig, tint
300 g halvkokte, kalde poteter
250 g spinat
½ ts tørket timian
1 ss finhakket persille
Krydre kjøttet med salt og nykvernet hvit pepper og brun det i panne.
Vask og rens spinaten og forvell den i kokende vann. Avkjøl hurtig i kaldt vann. Klem ut vannet av spinaten og grovhakk den.
Rasp potetene på en kjøkkenmaskin og bland dem med spinat og de finhakkede urtene. Smak til med salt og pepper. Forvarm ovnen til 220 C.
Kjevle butterdeigplatene i ett stykke til en leiv, ca 2-3 mm tykk. På den nederste delen av butterdeigen legges halvparten av potet- og spinatblandingen. Størrelsen skal være som kjøttet.
Legg filetene over og dekk den med resten av potet- og spinatblandingen. Pensle butterdeigkanten med vann og brett deigen over. Klem kanten godt sammen og pynt gjerne på toppen med noen strimler av butterdeig. Det hele pensles med et sammenpisket egg før det settes i ovnen.
Stekes i ovn ved 225 C i ca 30 minutter. Kjøttet bør hvile i 20 minutter før det serveres.
Serveres med sjysaus og dampede grønnsaker.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær