Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg surret oksefilet
salt
pepper
Farserte egg:
4 hardkokte egg som deles i to
8 ansjosfileter
75 g smør eller margarin
1-2 ss kremfløte
paprikapulver
salat
grønt
Sylvestersalat:
12-14 kokte, kalde poteter
2 ss tørr hvitvin
2 syrlige epler i terninger
1 paprika i terninger
1/2 dl finhakket purre
1 dl finstrimlet selleri
3 ss kapers
Saus:
2 dl majones
2 dl rømme
1 ss sennep
Gni kjøttet med salt og pepper, og legg det på stekerist med langpanne under.
Stek kjøttet ved 175 C på midterste ribbe i ca 40-45 minutter.
Avkjøl kjøttet og skjær det i tynne skiver.
Del eggene på langs, ta plommen ut og sett hvitene på en seng av salat.
Mos eggeplommene sammen med ansjosfileter, smør og eventuelt fløte.
Sprøyt kremen tilbake i eggehvitene, og dryss paprika over.
Skjær potetene i skiver, drypp over hvitvinen, og la dem trekke et par timer.
Bland ingrediensene til sausen, som skal smake skarpt.
Legg poteter, grønnsaker og frukt lagvis. Ha sausen mellom lagene.
Sett salaten kjølig og pynt eventuelt med valnøtter.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær