Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g oksekjøtt
2 gulrøtter
600 g rå poteter
1-2 rødløk
50 g tørket steinsopp
1-2 ss hvetemel
2 ss tomatpuré
smør til stekingen
1 dl rømme
salt
pepper
dill eller persille
Skjær kjøttet i stykker på ca 100 g og stek dem på begge sider i smør. Skjær gulrøttene og potetene i skiver og løken i ringer. La soppen ligge i rikelig vann et par timer, kok den opp og hell av vannet, men ikke kast det. Finhakk soppen.
Gulrøtter, poteter, løk og sopp brunes i tur og orden i en panne. Legg alle ingredienser i en ildfast form i denne rekkefølgen: først halvparten av potetskivene, deretter kjøttet, soppen, gulrøttene, løken og på toppen resten av potetskivene.
Sausen lager du ved først å brune hvetemelet i litt smør, tilsett 1-2 dl soppkraft, tomatpuré, salt, pepper og rømme. La den koke på svak varme et par minutter. Hell sausen over de andre ingrediensene i formen, og la den stå i ovnen ved 225 C i ca 40 minutter. Når retten er ferdig strør du dill eller persille over.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær