Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g lårtunge
50 g bacon
2 løk
3 gulrøtter
3 ss smør
½ dl tomatpuré
2 ss hvetemel
vann
1 dl kremfløte
1 dl peanutsmør
salt
nykvernet hvit pepper
Rens og skjær løk og gulrøtter i biter. Skjær bacon i terninger. Brun lårtungen i jerngryte sammen med baconet. Krydre med salt og pepper. Tilsett løk og gulrot og la det frese i gryten et par minutter. Ha i tomatpuré og hvetemel og rør godt om. Spe med vann til det dekker kjøttet. Kok opp og smak kokekraften til med salt og pepper. Tilsett fløten, legg lokk på gryten som settes på rist i stekeovnen på 180 C.
Etter ca 2 timer i ovn er kjøttet mørt. Ta det forsiktig opp av gryten og hold det varmt. Rør inn peanutsmør i sausen og smak til. Har sausen kokt inn for mye, tilsettes vann til passe tykkelse.
Server lårtungen skåret i tykke skiver sammen med sausen. Server med kokt ris.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær