Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 dl olivenolje
2 ss grovhakket pancetta, eventuelt vanlig bacon eller lettsaltet flesk
2 små auberginer, skrelt og kuttet i terninger
salt
grovkvernet pepper
1 napolitansk pizzadeig (se egen oppskrift), hevet to ganger
hvetemel til utbaking
1 1/2 ts finstrimlet, frisk basilikum
90 g mozzarella i skiver
3/4 dl tomatsaus med basilikum
Varm olivenoljen i en gryte. Ha i pancetta eller bacon. Fres i ca. 5 minutter til kjøttet slipper fettet. Rør om et par ganger. Ha i aubergineterningene. Skru opp varmen litt. La det surre 4-5 minutter til auberginen er mør og gyllen. Smak til med salt og pepper. Ta gryten av platen.
Forvarm stekeovnen til 225 C.
Kjevle eller klem ut deigen til en rund leiv, ca 1/2 cm tykk og 20 cm i diameter. Pass på at den ikke blir for tynn på midten. Legg leiven på et melet stekebrett.
Legg aubergineblandingen inn mot midten av leiven, på siden som vender mot deg. Fordel basilikum, mozzarellaost og tomatsaus oppå. Brett deigen dobbelt over fyllet. Strekk deigen slik at kantene møtes. Bruk en gaffel og klem calzonen godt sammen i kanten. Den skal være tett lukket. Lag et ca. 2,5 cm langt snitt midt på toppen, slik at dampen slipper ut.
Stek calzonen på nederste rille i ovnen i ca. 15 minuter, til den er gyllen oppå og brunprikket i bunnen. Ta den ut og legg på middagstallerken. Server straks.
Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella
Calzone med blandet kjøtt og ost
Calzone med fylt kylling og spinat
Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven
Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner
Pizza med asparges og artisjokker
Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong
Pizza med endivie og pinjekjerner
Pizza med gul paprika og kapers
Pizza med italiensk geitost og squash
Pizza med løk, ansjos og oliven
Pizza med radicchio og fontina
Pizza med røkelaks og mozzarella
Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika