Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss olivenolje, samt litt til drypping
1 liten løk i skiver
salt
nykvernet pepper
1 napolitansk pizzadeig (se egen oppskrift) hevet to ganger
hvetemel til utbaking
4-6 tomatskiver, kuttet i ca. 1/2 cm tykke skiver
5 ansjosfileter, renset og klappet tørre
10 sorte oliven i lake, uten stein
1/2 ts tørket, smuldret oregano
Varm 2 ss olivenolje i en stor, tykkbunnet gryte. Ha i løken og la den surre i ca. 10 minutter ved middels varme til den er gyllen og myk. Rør om innimellom. Smak til med salt og pepper. Ta gryten av platen.
Forvarm stekeovnen til 225 C.
Kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv, ca 1/2 cm tykk og 23 cm i diamater. La den være ca. 1 cm tykk i kanten. Pass på at den ikke blir for tynn i midten. Mel et stekebrett og legg deigen forsiktig midt på.
Strø løken jevnt over deigen. Fordel tomatskivene oppå løken. Skjær ansjosen i passe biter og spre over tomaten. Legg oliven på toppen. Dryss oregano over det hele. Krydre etter smak med salt og pepper. Drypp på litt olivenolje.
Stek pizzaen på nederste rille i ovnen i ca 15 minutter, til skorpen er sprø og gyllen. Ta pizzaen ut og legg den på en middagstallerken. Gi den noen ekstra dråper olivenolje om du vil. Server straks.
Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella
Calzone med blandet kjøtt og ost
Calzone med fylt kylling og spinat
Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven
Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner
Pizza med asparges og artisjokker
Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong
Pizza med endivie og pinjekjerner
Pizza med gul paprika og kapers
Pizza med italiensk geitost og squash
Pizza med løk, ansjos og oliven
Pizza med radicchio og fontina
Pizza med røkelaks og mozzarella
Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika