• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Pizza med asparges og artisjokker

Pasta og Pizza / Pizza

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

isvann
3 små artisjokker, renset og delt i to på langs
salt
10 aspargestopper, ca 5 cm lang
3 tynne skiver løk
olivenolje
4-6 karamelisert hvitløkfedd)
1 napolitansk pizzadei (se egen oppskrift)
5 friske basilikumblader, revet i små biter
100 g fontinaost, alternativt Port Salut
nykvernet pepper
2 ss nyrevet parmesanost
1 ss flatbladet persille, grovhakket friskt

Bruksanvisning

Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Sett en bolle isvann ved siden av. Kutt av stilkene på artisjokkene i kant med bunnen. Legg de halve artisjokkene i det kokende vannet og kok opp. Mørkok dem i ca 10 minutter. Stikk i dem med en knivspiss for å kjenne om de er ferdige. Løft artisjokkene opp av kasserollen og legg dem rett over i isvannet. Slå av vannet og tørk dem på husholdningspapir. Bruk alternativt 8-10 hermetiske artisjokkhjerter uten laken.

Sett frem en ny bolle isvann. Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Forvell aspargesen i 6-8 sekunder. Legg den så rett over i isvannet. Slå av vannet og tørk den på husholdningspapir.

Til løken: hell olivenolje i en liten stekepanne til bunnen er dekket. Varm opp ved middels varme. Ha i løken. Surr den 8-10 minutter, til den er mør. Ta pannen av platen og sett til side. Tilbered karamelisert hvitløk, og sett til side.

Forvarm stekeovnen til 225 C.

Kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv, ca 1/2 cm tykk og 23 cm i diameter. La den være ca 1 cm tykk i kanten. Pass på at den ikke blir for tynn i midten. Mel et stekebrett og legg leiven midt på. Vær lett på hånden!

Fordel asparges, artisjokkhjerter, løk og hvitløk på pizzadeigen. Strø basilikum over det hele. Legg osteskivene oppå grønnsakene. Krydre etter smak med salt og pepper.

Stek pizzaen på nederste rille i ca. 15 minutter til skorpen er sprø og gyllen. Ta pizzaen ut og legg den på en middagstallerken. Dryss parmesanost og persille over. Server straks.

Pasta og Pizza / Pizza


Sum Oppskrifter 65 funnet


Bacalaopizza

Bonde-pizza

Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella

Calzone med blandet kjøtt og ost

Calzone med fylt kylling og spinat

Ciabattapizzaer

Eggepizza

Elisabeths pizza

Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven

Grunndeig

Grønnsakspizza

Gulrotpizza

Kylling- og baconpizza

Løkpizza med ansjos

Maispizza

Makerellpizza

Marielles pizza

Minipizza med løk

Mørdeigspizza

Napolitansk pizzadeig

Panpizza med grønnsaker

Pariserpizza

Pirat Pizza

Pissaladière

Pita-pizza

Pizza

Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner

Pizza capricciosa

Pizza de fire årstider

Pizza di Patate

Pizza fra Comps i Haut Var

Pizza Hammamet

Pizza Margherita

Pizza med asparges og artisjokker

Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong

Pizza med chili

Pizza med endivie og pinjekjerner

Pizza med fire sorter ost

Pizza med friske grønnsaker

Pizza med gul paprika og kapers

Pizza med italiensk geitost og squash

Pizza med kamskjell og pesto

Pizza med kjøttdeig

Pizza med løk, ansjos og oliven

Pizza med pølse og paprika

Pizza med pølse og sopp

Pizza med radicchio og fontina

Pizza med røkelaks og mozzarella

Pizza med sardiner

Pizza med soltørkede tomater

Pizza med sopp og kjøttdeig

Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika

Pizza med tomat, mozzarella og basilikum

Pizza Napoletana

Pizza på Mallorca-maner

Pizza Siciliana

Pizzaruller

Porsjonspizza

Potetmos-pizza

Potetpizza

Pølsepizza

Rekepizza med paprikasaus

Skinke- og hvitløkpizza

Svensk vestkystpizza

Vegetarisk pizza

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen