Flere resulteter finnes under oppskriften
DEIG: 50 g gjær 5 dl lunkent vann 12 ½ dl hvetemel 3 ss olje 2 ts salt - smør eller margarin til ovnsplaten FYLL: 5-6 broccolibuketter 500 g sjampinjong 200 g mager bacon 5 dl flådde, hakkede tomater 1 ½ dl olivenolje oregano salt nykvernet pepper mild, revet ost, for eksempel Mozarella
(4 pizzaer) Løs opp gjæren i det lunkne vannet. Tilsett olje, salt og mel. Elt deigen til den er glatt og smidig, tilsett mer mel om nødvendig. Dekk deigen med et klede og sett den til heving et lunt sted i 30 minutter. Slå deigen ned og del den i fire deler som trilles til kuler. La dem hvile tildekket i 5 minutter. Kjevle hver deigkule til en sirkel med diameter ca 35 cm. Legg pizzabunnene på smurte ovnsplater og legg på fyllet. Skjær bacon i strimler eller terninger og surr dem i olivenolje. Tilsett de flådde tomatene. Krydre med oregano, salt og pepper og la det stå og surre litt. Rens og skyll sjampinjongene og skjær dem i skiver. Fordel tomatsausen over pizzabunnene. Legg soppskiver og broccolibuketter oppå. Sett ovnen på 250 C. Etterhev pizzaene på et lunt sted i 10 minutter. Dryss revet ost over og stek pizzaene i 25 minutter.
Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella
Calzone med blandet kjøtt og ost
Calzone med fylt kylling og spinat
Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven
Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner
Pizza med asparges og artisjokker
Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong
Pizza med endivie og pinjekjerner
Pizza med gul paprika og kapers
Pizza med italiensk geitost og squash
Pizza med løk, ansjos og oliven
Pizza med radicchio og fontina
Pizza med røkelaks og mozzarella
Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika