Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss olivenolje
1 liten løk i tynne skiver
salt
nykvernet pepper
125 g ricottaost eller cottage cheese
2 tynne salamiskiver, grovhakket
1 skive prosciutto eller spekeskinke, grovhakket
1 skive mortadella eller servelatpølse, grovhakket
1 napolitansk pizzadeig (se egen oppskrift), hevet to ganger
hvetemel til utbaking
1/2 dl tomatsaus med basilikum
1 ss nyrevet parmesanost
Varm olivenoljen i en stor, tykkbunnet gryte. Ha i løk og surr den gyllen og helt myk i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta løken av platen.
Bland løk, ricotta, salami, skinke, mortadella eller servelatpølse og pepper etter smak i en bolle. Vend til alt er godt blandet.
Forvarm stekeovnen til 225 C.
Kjevle eller klem deigen ut til en rund leiv, ca 1/2 cm tykk og 20 cm i diameter. Pass på at den ikke blir for tynn i midten. Mel et stekebrett og legg forsiktig leiven midt på.
Legg fyllet inn mot midten av leiven, på siden som vender mot deg. Brett deigen dobbelt over fyllet. Strekk deigen om nødvendig for å få kantene til å møtes. Klem calzonen sammen i kanten med gaffel. Den skal være tett lukket. Lag et 2,5 cm langt snitt midt på toppen, slik at dampen slipper ut. Øs tomatsaus med basilikum over snittet. Bre sausen utover med baksiden av en skje.
Stek calzonen på nederste rille i ovnen i ca. 15 minutter til den er gyllen og brunprikket i bunnen. Ta calzonen ut og legg den på en middagstallerken. Gi den et dryss med parmesanost og server straks.
Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella
Calzone med blandet kjøtt og ost
Calzone med fylt kylling og spinat
Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven
Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner
Pizza med asparges og artisjokker
Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong
Pizza med endivie og pinjekjerner
Pizza med gul paprika og kapers
Pizza med italiensk geitost og squash
Pizza med løk, ansjos og oliven
Pizza med radicchio og fontina
Pizza med røkelaks og mozzarella
Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika