• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Calzone med fylt kylling og spinat

Pasta og Pizza / Pizza

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kyllinglår
salt
nykvernet pepper

Hvis saus:
1 dl melk
1 ss smør
1 ss hvetemel
salt
nykvernet pepper
250 g spinat uten stilker
1 tynn skive prosciutto eller spekeskinke, hakket
2 ss parmesanost, nyrevet
1 napolitansk pizzadeig (se egen oppskrift) hevet to ganger
hvetemel til utbaking

Bruksanvisning

Forvarm stekeovnen til 200 C.

Legg kyllinglåret i en ildfast form. Krydre med salt og pepper. Stek i 20-30 minutter til låret er gyllent og det pipler ut klar saft når du stikker i det med kniv. Ta det ut av ovnen. Fjern og kast skinn og ben. Riv kjøttet i småbiter.

Til sausen: Smelt smøret i en liten kasserolle. Rør i melet, skru ned varmen og kok jevningen under omrøring i ca 2 minutter. Spe med melken. Varm opp til kokepunktet. Visp hele tiden. La sausen småkoke i ca 10 minutter ved middels varme til den er passe tykk. Krydre med salt og pepper.

Skyll spinaten, men ikke tørk den. Kok den myk under lokk i en kasserolle i 2-4 minutter ved middels varme. Slå av vannet, kryst ut resten av væsken og grovhakk spinaten.

Bland kyllingkjøtt, spinat, saus, skinke og parmesanost i en bolle. Bland godt.

Forvarm stekeovnen til 225 C.

Kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv, ca 1/2 cm tykk og 20 cm i diameter. Legg leiven på et melet stekebrett.

Legg fyllet inn mot midten av leiven, på siden som vender mot deg. Brett deigen dobbelt over fyllet. Strekk deigen om nødvendig for å få kantene til å møtes. Klem calzonen godt sammen i kanten. Den skal være helt lukket. Lag et ca 2,5 cm langt snitt midt på toppen, slik at dampen slipper ut.

Stek calzonen på nederste rille i ovnen i ca 15 minutter til den er gyllen. Ta ut av ovnen og server.

Oppskriften gir 1 calzone

Pasta og Pizza / Pizza


Sum Oppskrifter 65 funnet


Bacalaopizza

Bonde-pizza

Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella

Calzone med blandet kjøtt og ost

Calzone med fylt kylling og spinat

Ciabattapizzaer

Eggepizza

Elisabeths pizza

Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven

Grunndeig

Grønnsakspizza

Gulrotpizza

Kylling- og baconpizza

Løkpizza med ansjos

Maispizza

Makerellpizza

Marielles pizza

Minipizza med løk

Mørdeigspizza

Napolitansk pizzadeig

Panpizza med grønnsaker

Pariserpizza

Pirat Pizza

Pissaladière

Pita-pizza

Pizza

Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner

Pizza capricciosa

Pizza de fire årstider

Pizza di Patate

Pizza fra Comps i Haut Var

Pizza Hammamet

Pizza Margherita

Pizza med asparges og artisjokker

Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong

Pizza med chili

Pizza med endivie og pinjekjerner

Pizza med fire sorter ost

Pizza med friske grønnsaker

Pizza med gul paprika og kapers

Pizza med italiensk geitost og squash

Pizza med kamskjell og pesto

Pizza med kjøttdeig

Pizza med løk, ansjos og oliven

Pizza med pølse og paprika

Pizza med pølse og sopp

Pizza med radicchio og fontina

Pizza med røkelaks og mozzarella

Pizza med sardiner

Pizza med soltørkede tomater

Pizza med sopp og kjøttdeig

Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika

Pizza med tomat, mozzarella og basilikum

Pizza Napoletana

Pizza på Mallorca-maner

Pizza Siciliana

Pizzaruller

Porsjonspizza

Potetmos-pizza

Potetpizza

Pølsepizza

Rekepizza med paprikasaus

Skinke- og hvitløkpizza

Svensk vestkystpizza

Vegetarisk pizza

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen