• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Pizza på Mallorca-maner

Pasta og Pizza / Pizza

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 ts sukker
15 g tørrgjær
300 g hvetemel
1/2 ts salt
30 g smult, skåret i terninger
1 ss olivenolje

Fyll:
3 små nye løk
3 grønne paprika uten kjerne og frø og skåret i tynne skiver
2 store tomater, skåret i tynne skiver
3 hvitløksfedd, finhakket
2 ss hakket frisk persille
2 ts mild paprikapulver
salt
svart pepper
4 ss olivenolje

Bruksanvisning

Orginalnavnet på denne pizzaen er "Coca Mallorquina". En coca er en terte med brødbunn som stekes langsomt.

Først rører du ut sukkeret i 1 1/2 dl varmt vann (ca 45 C), og visp deretter inn gjæren. Dekk til med folie og la det stå på et lunt, trekkfritt sted i 15 minutter, til det skummer.

Sikt melet sammen med saltet i en bakebolle. Smuldre smulten sammen med melet. Ha i oljen og gni den inn i melet sammen med smulten.

Lag en grop midt i deigblandingen og hell gjæroppløsningen i gropen. Kna raskit med begge hendene til det blir en glatt, elastisk deig. Kna deigen en kort stund, legg den deretter i en bolle. Legg et rent kjøkkenhåndkle over og sett bollen et lunt, trekkfritt sted i 1 time, eller til deigen har blitt dobbelt så stor.

I mellomtiden skreller du løken, deler dem i to og skjærer dem i tynne skiver. Bland dem med pepperfruktene, tomatene, hvitløken, persillen og paprikapulveret. Ha i godt med salt og pepper.

Slå ned deigen og kna den en gang til. Forvarm ovnen til 180 C.

Klapp ut deigen slik at den fyller en rund terteform med 30 cm diameter. Lag en litt tykkere kant hele veien rundt. Hell grønnsakfyllet på bunnen, og skvett olje over.

Stek 1 time til grønnsakene er møre og lysebrune på toppen og kanten på pizzaen er sprø. Serveres varm, men ikke glovarm.

Pasta og Pizza / Pizza


Sum Oppskrifter 65 funnet


Bacalaopizza

Bonde-pizza

Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella

Calzone med blandet kjøtt og ost

Calzone med fylt kylling og spinat

Ciabattapizzaer

Eggepizza

Elisabeths pizza

Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven

Grunndeig

Grønnsakspizza

Gulrotpizza

Kylling- og baconpizza

Løkpizza med ansjos

Maispizza

Makerellpizza

Marielles pizza

Minipizza med løk

Mørdeigspizza

Napolitansk pizzadeig

Panpizza med grønnsaker

Pariserpizza

Pirat Pizza

Pissaladière

Pita-pizza

Pizza

Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner

Pizza capricciosa

Pizza de fire årstider

Pizza di Patate

Pizza fra Comps i Haut Var

Pizza Hammamet

Pizza Margherita

Pizza med asparges og artisjokker

Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong

Pizza med chili

Pizza med endivie og pinjekjerner

Pizza med fire sorter ost

Pizza med friske grønnsaker

Pizza med gul paprika og kapers

Pizza med italiensk geitost og squash

Pizza med kamskjell og pesto

Pizza med kjøttdeig

Pizza med løk, ansjos og oliven

Pizza med pølse og paprika

Pizza med pølse og sopp

Pizza med radicchio og fontina

Pizza med røkelaks og mozzarella

Pizza med sardiner

Pizza med soltørkede tomater

Pizza med sopp og kjøttdeig

Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika

Pizza med tomat, mozzarella og basilikum

Pizza Napoletana

Pizza på Mallorca-maner

Pizza Siciliana

Pizzaruller

Porsjonspizza

Potetmos-pizza

Potetpizza

Pølsepizza

Rekepizza med paprikasaus

Skinke- og hvitløkpizza

Svensk vestkystpizza

Vegetarisk pizza

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen