• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Napolitansk pizzadeig

Pasta og Pizza / Pizza

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 1/2 dl lunkent vann
1 1/2 ss olivenolje
3/4 ts salt
1 1/2 ts tørrgjær
250 g hvetemel

Bruksanvisning

Denne oppskriften gir to pizzabunner. DEn typiske napolitianske pizzabunnen skal være tynn, men ikke tynn som en kjeks.

Bland vann og olje. Bland salt og tørrgjær i det meste av melet og rør det i væsken. Rør inn mer mel etter hvert til en glatt og smidig deig.

Kna deigen jevn og blank på melet bakebord i 8-10 minutter. Den skal ha myk konsistens. Dekk løst til med et klede og la den hvile i 15 min.

Del deigen i to, kna den litt og rull hver porsjon til en glatt kule uten sprekker. Skal deigen brukes med en gang, legg kulene på melet bakebord. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la dem heve seg i 1 time. Form så deigkulene til to leiver og fyll pizzaene, alt etter oppskriften.

Deigen kan også lages på forhånd og oppbevares over tid. Kortvarig lagring og langsom heving som fremhever smaken, skjer i kjøleskapet. Legg et kjøkkenhåndkle i en liten bolle, legg deigkulene oppå og dekk med et nytt kjøkkenhåndkle. Sett i kjøleskapet. Der holder deigen seg i opp til 2 døgn. Ta ut av kjøleskapet og la deigen stå i romtemperatur i 10-15 minutter før du begynner å arbeide med den.

Til lang oppbevaring i fryseboks, dryss kulene lett med mel, legg dem i hver sin frysepose av plast og lukk posene godt. De kan fryses opptil 1 måned.

Tining: Legg den frosne deigen i en oljet bolle, dekk lett med plast og tin over natten i kjøleskap eller i to timer ved romtemperatur. Den tinte deigen skal være smidig og kjennes myk.

Pasta og Pizza / Pizza


Sum Oppskrifter 65 funnet


Bacalaopizza

Bonde-pizza

Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella

Calzone med blandet kjøtt og ost

Calzone med fylt kylling og spinat

Ciabattapizzaer

Eggepizza

Elisabeths pizza

Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven

Grunndeig

Grønnsakspizza

Gulrotpizza

Kylling- og baconpizza

Løkpizza med ansjos

Maispizza

Makerellpizza

Marielles pizza

Minipizza med løk

Mørdeigspizza

Napolitansk pizzadeig

Panpizza med grønnsaker

Pariserpizza

Pirat Pizza

Pissaladière

Pita-pizza

Pizza

Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner

Pizza capricciosa

Pizza de fire årstider

Pizza di Patate

Pizza fra Comps i Haut Var

Pizza Hammamet

Pizza Margherita

Pizza med asparges og artisjokker

Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong

Pizza med chili

Pizza med endivie og pinjekjerner

Pizza med fire sorter ost

Pizza med friske grønnsaker

Pizza med gul paprika og kapers

Pizza med italiensk geitost og squash

Pizza med kamskjell og pesto

Pizza med kjøttdeig

Pizza med løk, ansjos og oliven

Pizza med pølse og paprika

Pizza med pølse og sopp

Pizza med radicchio og fontina

Pizza med røkelaks og mozzarella

Pizza med sardiner

Pizza med soltørkede tomater

Pizza med sopp og kjøttdeig

Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika

Pizza med tomat, mozzarella og basilikum

Pizza Napoletana

Pizza på Mallorca-maner

Pizza Siciliana

Pizzaruller

Porsjonspizza

Potetmos-pizza

Potetpizza

Pølsepizza

Rekepizza med paprikasaus

Skinke- og hvitløkpizza

Svensk vestkystpizza

Vegetarisk pizza

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen