• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Løkpizza med ansjos

Pasta og Pizza / Pizza

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser



Deigen:
15 g gjær
1 1/4 dl lunkent vann
150 g durummel
2 1/2 dl lunkent vann
2 ss melk
4 ss olivenolje
1 ts fint salt
500 g hvetemel

Fyll:
5 ss olivenolje
1 1/2 kg løk, finsnittede, gjerne salatløk
3 fedd knuste hvitløk
1 laurbærblad
1 kvist timian
8 salte ansjoser, skylte, fileterte og moste
125 g svarte oliven
salt
nykvernet pepper

Bruksanvisning

Rør ut gjæren i lunkent vann, ha i melet og sett deigen til heving et lunt sted i 30 minutter. Etter at den er hevet, blandes deigen med resten av melet tilsatt vann, melk, olivenolje og salt. Alt røres godt sammen og settes til heving i minst 1 time.

Varm oljen imens i en tykkbunnet kjele ved ganske svak varme. Ha i løk, hvitløk, krydderurter og salt. La løken surre ved meget svak varme 1 time. Rør om av og til. Løken skal forbli helt lys og blank. Ta gryten av varmen, fjern laurbærbladet og timiankvisten og rør i ansjosen.

Smør en bakeplate med olje og kjevl pizzadeigen tynt ut så den passer til platen. Legg deigen forsiktig på platen og brett opp kantene. La deigen heve i 15 minutter. Prikk den med gaffel unntatt i kanten og fordel løkmassen. Fordel de svarte olivenene og press dem litt ned i løkmassen. Pizzakanten pensles med olivenolje, og løkmassen stenkes med litt olje.

Stek ved 220 C i ca 30 minutter til den er gyllen og sprø. Ta den ut og kvern litt svart pepper over.

Dette er en spesialitet fra Nice. Orginalnavnet, Pissaladière, kommer av pissala, en sterk puré av små ansjoser i saltlake.

Pasta og Pizza / Pizza


Sum Oppskrifter 65 funnet


Bacalaopizza

Bonde-pizza

Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella

Calzone med blandet kjøtt og ost

Calzone med fylt kylling og spinat

Ciabattapizzaer

Eggepizza

Elisabeths pizza

Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven

Grunndeig

Grønnsakspizza

Gulrotpizza

Kylling- og baconpizza

Løkpizza med ansjos

Maispizza

Makerellpizza

Marielles pizza

Minipizza med løk

Mørdeigspizza

Napolitansk pizzadeig

Panpizza med grønnsaker

Pariserpizza

Pirat Pizza

Pissaladière

Pita-pizza

Pizza

Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner

Pizza capricciosa

Pizza de fire årstider

Pizza di Patate

Pizza fra Comps i Haut Var

Pizza Hammamet

Pizza Margherita

Pizza med asparges og artisjokker

Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong

Pizza med chili

Pizza med endivie og pinjekjerner

Pizza med fire sorter ost

Pizza med friske grønnsaker

Pizza med gul paprika og kapers

Pizza med italiensk geitost og squash

Pizza med kamskjell og pesto

Pizza med kjøttdeig

Pizza med løk, ansjos og oliven

Pizza med pølse og paprika

Pizza med pølse og sopp

Pizza med radicchio og fontina

Pizza med røkelaks og mozzarella

Pizza med sardiner

Pizza med soltørkede tomater

Pizza med sopp og kjøttdeig

Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika

Pizza med tomat, mozzarella og basilikum

Pizza Napoletana

Pizza på Mallorca-maner

Pizza Siciliana

Pizzaruller

Porsjonspizza

Potetmos-pizza

Potetpizza

Pølsepizza

Rekepizza med paprikasaus

Skinke- og hvitløkpizza

Svensk vestkystpizza

Vegetarisk pizza

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen