Flere resulteter finnes under oppskriften
1 porsjon pizzadeig ( se egen oppskrift)
4 ss olivenolje
500 g friske tomater eller 1 boks hermetiske (400 g)
sukker
salt
pepper
225 g mozzarella-ost
50 g ansjosfileter
4 ts hakket, frisk eller 2 ts tørket oregano
Lag pizzadeigen etter grunnoppskriften og sett den til heving.
Flå friske tomater og la hermetiske tomater renne av. Hakk tomatene og la dem surre i 2 ss olivenolje med sukker, salt og pepper etter smak i ca 10 minutter. Rør av og til.
Legg den hevede deigen på melet bord. Kjevle den ut og stikk ut to rundinger. Bruk en tallerken eller kakeform som mal. Deigrundingene skal være litt tykkere ved kanten enn i midten.
Legg deigrundingene på oljede bakeplater. Fordel tomatblandingen over dem, helt ut til kanten. Dekk tomatrøren med tynne osteskiver.
La ansjosfiletene renne av, del hver i to på langs og legg dem i flettemønster over osten.
Drypp pizzaene med resten av oljen og dryss oregano, samt salt og pepper etter smak over. La pizzaene etterheve på en lunt sted i ca. 30 minutter. Stek dem så ved 220 C til osten er smeltet og bunnen har hevet seg godt, ca 25 min. La de to bakeplatene bytte plass i ovnen etter halve steketiden.
Pizzaene kan serveres både varme og kalde.
Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella
Calzone med blandet kjøtt og ost
Calzone med fylt kylling og spinat
Grandiosa med artisjokkhjerter og svart oliven
Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner
Pizza med asparges og artisjokker
Pizza med broccoli, bacon og sjampinjong
Pizza med endivie og pinjekjerner
Pizza med gul paprika og kapers
Pizza med italiensk geitost og squash
Pizza med løk, ansjos og oliven
Pizza med radicchio og fontina
Pizza med røkelaks og mozzarella
Pizza med spinat, pølse, salami og rød paprika