• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Grillede kamskjell med rødbeteris

Skalldyr / Andre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

500 g kamskjell uten skall, friske eller fryste
1 ts salt
½ ts grovkvernet pepper
2 ss olje til pensling
4 tynne grillpinner
Rødbeteris:
2 dl langkornet ris
2 ss smør
4 ss finhakket løk
5 dl grønnsakbuljong (vann+terning)
1 ½ dl finrevet rødbete
2 dl små grønne erter
Limesaus:
1 godt moden avocado
1 dl lettrømme
revet skall av ½ lime + 1 ss saft
2 krm salt
minimalt med kajennepepper
lime/sitron, karse eller kjørvel til pynt

Bruksanvisning

Start med sausen: Skrell avocado og fjern stein. Kjør kjøttet i en food processor og bland med rømme, lime og krydder. Kjør alt godt sammen. Sett sausen i kjøleskapet.

Fres løk til rødbeteris, noen minutter uten at den tar farge. Den skal bli myk og blank.

Tilsett ris og buljong og la det hele koke opp og putre videre som angitt på rispakken (uten lokk).

Råriv imens rødbeter og tin ertene. Tilsett rødbetene når 5 minutter av risens koketid gjenstår. Bland inn ertene til slutt og la dem bli gjennomvarme. Smak evt til med noen saltkorn og tilsett en smørklatt.

Fordel kamskjellene på bløtlagte grillpinner. Bruk 2 pinner parallelt til hver porsjon, så skjellene blir lettere å snu på grillen eller i grillpannen.

Varm opp grill/panne. Krydre med salt og pepper og pensle med olje. Vent til du har god varme. Legg spydene på og grill dem ca 1 minutt på hver side.

Skalldyr / Andre


Sum Oppskrifter 78 funnet


Angels on horseback

Bloody oyster

Bruschetta med kamskjell

Chow Mein med skalldyr

Clam Chowder

Dampede hjerteskjell

Dampede skjell

Frityrstekt blekksprut

Gratinerte skjell

Gratinerte østers

Grillede haneskjell

Grillede kamskjell med rødbeteris

Grillet kamskjell med bakt løk

Grillet kamskjell med trekløversaus

Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)

Gryte med skalldyr og pølse

Hjerteskjell med savoykål og oregano

Hjerteskjell-quiche

Hvitløkgratinerte snegler

Kammuslinger med tagliatelle

Kamskjell à l´Algarve

Kamskjell i fløtesaus

Kamskjell med basilikumsaus

Kamskjell med blomkål og rød pesto

Kamskjell med hvitløk og konjakk

Kamskjell med hvitvinssaus

Kamskjell med potetchips og salat

Kamskjell med soya, lime og tomat

Kamskjell med stekt selleri

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellcarpaccio med olivenpotet

Kamskjellmousse

Kamskjelltartar

Kråkebollesuppe

Muslinger og blåskjell med tagliolini

Nudler med kamskjell

O-skjell med urtedressing

Orientalsk skalldyrrett

Ovnsstekte kamskjell i hvitvin

Provencalske kamskjell

Salade Pactole

Sandskjell i hvitvin

Sennepsstekte froskelår

Skalldyrgryte

Skalldyrkraft

Skalldyrstuing

Skjellsuppe med poteter

Skjellsymfoni

Smørbrødterte med skalldyr

Snegler à la bourguignonne

Soyamarinerte haneskjell

Spansk skalldyrgryte

Spansk skalldyrsalat

Stekt kamskjell med sesam

Strandsneglefrikassé med persille og hvitløk

Thai-kamskjell

Trenette med skalldyr

Vermicelli med muslingsaus

Wokede skalldyr

Zarzuela

Åpen sneglelasagne

Østers

Østers med cocktailsaus

Østers med kaviar

Østers med kryddersmør

Østers med marg

Østers med rødvinsvinaigrette

Østers med tomatsalsa

Østers med wasabi og agurk

Østers naturell

Østers og bacon på grillspyd

Østers Rockefeller

Østers, ristede

Østers-sushi

Østersdip

Østersposteier

Østerssuppe

Østerstimbaler

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen